1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Η μηλόπιτα στην καλοκαιρινή εκδοχή της


H αγαπημένη μας μηλόπιτα πλέον περνά σε άλλη διάσταση, καθώς ανακαλύψαμε τη συνταγή για να την απολαμβάνουμε και σαν παγωτό!

Υλικά

400 γρ. μήλα

2 κ.σ. + 200 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα

250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

500 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

5 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους

1 στικ βανίλια

6-12 κουλουράκια βουτύρου ή μπισκότα τύπου shortbread

Εκτέλεση

Τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη τα μήλα και τα ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές ζάχαρη και τοποθετούμε για αρκετή ώρα σε μέτρια φωτιά, έως ότου απορροφηθούν τα υγρά που θα βγάλουν τα μήλα. Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού.

Ρίχνουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Σχίζουμε με ένα μυτερό μαχαίρι τη βανίλια κατά μήκος και μαζεύουμε τα μαύρα σποράκια από το εσωτερικό της. Τα ρίχνουμε κι αυτά στην κατσαρόλα. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά έως ότου το μείγμα πάρει βράση.

Στο μεταξύ χτυπάμε σε ένα μπολ, με τον αυγοδάρτη, τους κρόκους με τα 200 γρ. ζάχαρη έως ότου φουσκώσουν και ασπρίσουν. Προσθέτουμε λίγο από το ζεστό μείγμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο μείγμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνεχώς, σε χαμηλή πλέον φωτιά, έως ότου πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε και ενσωματώνουμε τα μήλα.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα