1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Φανάρι


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε, σήμερα, Γ’ Κυριακή των Νηστειών, της Σταυροπροσκυνήσεως, στη Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό. Συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Φιλαδελφείας Μελίτων, Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίος, Μύρων Χρυσόστομος, Ικονίου Θεόληπτος και Προύσης Ιωακείμ.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε, κατά την τάξη, ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος, με τον υπογραμματέα, διάκονο Βοσπόριο. Τον θείο λόγο κήρυξε, κατά την τάξη, ο Μ. Αρχιδιάκονος Παΐσιος.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκκλησιάστηκαν ο Επίσκοπος Αλικαρνασσού Αδριανός, η Δανάη Βασιλάκη, πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, μέλος της Βουλής των Ελλήνων, πρώην υπουργός, και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό. Την παραμονή, ο Παναγιώτατος χοροστάτησε κατά τον Μ. Εσπερινό, στον οποίο παρέστη πλήθος πιστών.

Το απόγευμα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναχώρησε αεροπορικώς για την Πολωνία, προσκεκλημένος του Προέδρου της χώρας, Andrzej Duda, αλλά και του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας Μητροπολίτη Βαρσοβίας Σάββα, όπου θα επισκεφθεί κέντρα φιλοξενίας προσφύγων από την Ουκρανία, προκειμένου να τους συμπαρασταθεί και να τους ενισχύσει ηθικά σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία που διέρχονται οι ίδιοι και η πατρίδα τους. Ο Παναγιώτατος συνοδεύεται από τον Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος Εμμανουήλ και τον Μ. Σύγκελο Ιάκωβο. Επίτροπος του Πατριάρχη ορίσθηκε ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων Απόστολος.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα