1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Η καραντίνα θα σε βοηθήσει να βρεις τον έρωτα

Θα πάρει το κυνήγι του αληθινού έρωτα παράταση; Μπορεί όλα να δείχνουν προς τα ‘κει και οι απαισιόδοξοι να υποστηρίζουν με σθένος ότι θα αποστασιοποιηθούμε κοινωνικά, αλλά υπάρχει και μία άλλη άποψη.

Ο κοινωνικός αποκλεισμός, η αποστασιοποίηση που έχει γίνει πια κανόνας, δημιουργεί νέες προοπτικές στον έρωτα. Ίσως, δηλαδή, ήρθε η ώρα να προσεγγίσουμε τον έρωτα με έναν διαφορετικό τρόπο. Λιγάκι πιο ώριμο, να βρούμε εκείνη τη σύνδεση που δίνει λιγότερη βάση στην εξωτερική εμφάνιση, αλλά στην επικοινωνία.

Στην ζωή όπως την είχαμε συνηθίσει προ κορωνοϊού, μιλούσες με κάποιον για κάμποσο καιρό -υπό φυσιολογικές πάντα συνθήκες- και μετά κανονίζατε να βγείτε για ένα ποτό με σκοπό να γνωριστείτε καλύτερα (κι ό,τι ήθελε προκύψει). Τώρα, αυτή η επιλογή δεν υφίσταται∙ ο μόνος τρόπος, τουλάχιστον προς το παρόν, να γνωριστείτε καλύτερα είναι να μιλήσετε, στην καλύτερη, μέσω βίντεο-κλήσης. Πώς θα μπορούσε όμως αυτό να συμβάλει στο να βρει κανείς τον έρωτα;

Αυτός ο προσωρινός μεν, υποχρεωτικός δε, τρόπος επικοινωνίας μπορεί να αλλάξει εντελώς τον πώς εξελίσσονται οι σχέσεις. Φανταστείτε ότι για έναν μήνα δεν μπορείτε να βγείτε, οπότε αναγκαστικά θα κάτσετε να τα πείτε μέσω τσατ. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι θα συζητήσεις πράγματα για τα οποία δε θα μιλούσες υπό κανονικές συνθήκες -τουλάχιστον πριν βγεις ραντεβού.

Τώρα, θέλοντας και μη, θα τα πείτε για περισσότερο καιρό. Εκεί που θα μαθαίνατε τα βασικά ο ένας για τον άλλο, τώρα θα μάθετε και ποια είναι η αγαπημένη σας πίτσα και πώς τρώτε το σουβλάκι και τι κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας και τις πολιτικές σας απόψεις σας πιθανόν, και γενικά μάθαινε σε ένα βαθμό ο ένας την κοσμοθεωρία του άλλου. Τι σημαίνει αυτό;

Δε θα προηγηθεί σεξουαλική επαφή πριν μάθεις κάτι που θα σε ξενερώσει τελείως. Θα μάθεις από νωρίς πώς αρέσει στον άλλο να περνά τον ελεύθερο χρόνο του. Δε θα είναι τόσο πιθανό να μπλέξεις σε σχέσεις που θα σου δημιουργήσουν ανούσια απωθημένα, γιατί αν κάποιος δεν αξίζει θα το καταλάβεις, μάλλον, πριν «τσιμπηθείς».

Το θετικό της υπόθεσης «κορωνοϊός» είναι ότι η πιο εκτεταμένη επικοινωνία- που καλό είναι να υπάρχει πριν από τη σεξουαλική επαφή, τώρα θα καθορίσει τις σχέσεις των ανθρώπων. Δεν υπονοούμε ότι θα σταματήσουν να υπάρχουν one night stands ή περίπλοκες σχέσεις, αλλά ότι οι εμπλεκόμενοι θα κάνουν πιο συνειδητά τις επιλογές τους.

Όποιος στην πραγματική ζωή είναι τοξικός άνθρωπος, στη γραπτή επικοινωνία δε θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τη γνωστή γοητεία που έχει στην αρχή μιας γνωριμίας ένας τοξικός άνθρωπος, θα πρέπει να γοητεύσει τον συνομιλητή του με την προσωπικότητά του. Αντίστοιχα, ο κοινωνικός αποκλεισμός θα αποτελέσει και κάποιου είδους πείραμα και τα γνωστά fuckboys. Θα μπει ένα fuckboy στη διαδικασία να μιλάει σε μία γυναίκα για περισσότερο καιρό από όσο έχει συνηθίσει, μέχρι να έρθει η στιγμή να κάνουν σεξ;

Ο κορωνοϊός έχει ήδη επηρεάσει τη ζωή μας σε μεγάλο βαθμό και οι σχέσεις δε θα μπορούσαν να ξεφύγουν από αυτόν τον τυφώνα. Ίσως η ενδεχόμενη αυτή αλλαγή να είναι για καλό. Ίσως οι σχέσεις γίνουν πιο ειλικρινείς και συνειδητές. Ο χρόνος θα δείξει.

 

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα