1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Η επιστημονική λύση για να σταματήσετε τον ήχο μιας βρύσης που στάζει (vid)


Τέλος ο… εφιάλτης!

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Cambridge δήλωσαν ότι ο σπαστικός ήχος που παράγεται από ένα σταγονίδιο νερού που χτυπά μια επιφάνεια δεν προκαλείται από την πρόσκρουση της πτώσης αλλά από μια μικρής φυσαλίδας αέρα κάτω από το νερό που αναγκάζει την επιφάνεια να δονείται.

«Έχει γίνει πολλή δουλειά στη φυσική μηχανική μιας βρύσης που στάζει, αλλά δεν έχει γίνει πολύς λόγος για τον ήχο», δήλωσε ο Δρ. Anurag Agarwal του Τμήματος Μηχανικών του Cambridge, ο οποίος έκανε τη μελέτη για την καταγραφή των σταγόνων σε αργή κίνηση χρησιμοποιώντας κάμερες υψηλής ταχύτητας. «Αλλά χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία βίντεο και ήχου, μπορούμε τελικά να ανακαλύψουμε από πού προέρχεται ο ήχος, πράγμα που μπορεί να μας βοηθήσει να τον σταματήσουμε».

Ο ήχος μιας βρύσης που στάζει είναι πιο δυνατός όταν τα σταγονίδια πέφτουν πάνω στο νερό ή σε μια άλλη «ηχηρή» επιφάνεια που παράγει θόρυβο λόγο της παγιδευμένης φυσαλίδας αέρα που σχηματίζεται όταν μια σταγόνα χτυπά μια επιφάνεια.

Ο απλός τρόπος για να σταματήσετε τον θόρυβο μιας βρύσης που στάζει είναι να προσθέσετε λίγο σαπούνι ή υγρό πιάτων στο νεροχύτη. Έτσι θα μειώσετε την επιφανειακή τάση και θα σταματήσετε τον ήχο.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα