1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Η Γερόντισσα Μακαρία μιλάει για τον Άγιο Εφραίμ και τον θαυματουργό τρόπο που βρήκε τα τίμια λείψανα του (Βίντεο)


Η ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ | Artwork, Painting, Art

Η Γερόντισσα Μακαρία, ένα πρόσωπο συνδεδεμένο με την ιερά μονή Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη, αλλά και με τον ίδιο τον Άγιο Εφραίμ, αφού ήταν αυτή, που με θαυματουργό τρόπο βρήκε τα τίμια λείψανα του, μιλάει για το πως άκουγε τη φωνή του Αγίου και πως ήξερε ακριβώς το μέρος όπου έπρεπε να σκάψει.

Υπήρξε η Κτητόρισσα της Μονής και Καθηγουμένη για περίπου μισό αιώνα, ενώ απεβίωσε το 1999, την ημέρα της εορτής του Αγίου Γεωργίου και αφού είχε μεταλάβει και γνώριζε πως έφτανε το τέλος της.

Μάλιστα, αφού βρέθηκαν τα οστά του Αγίου, η ίδια ήταν αυτή που τα καθάρισε και επέλεξε το σημείο όπου θα τοποθετηθούν. Το λείψανο του Αγίου Εφραίμ φυλάσσεται εκεί από τότε και εκατοντάδες πιστών το επισκέπτονται ζητώντας από τον Άγιο την ευλογία και τη βοήθειά του. Ο Άγιος με τη χάρη του Θεού έχει κάνει χιλιάδες θαύματα. Αξίζει να αναφερθεί ότι στον περίβολο της Μονής, και προστατευμένη από κτίσμα, υπάρχει η μουριά πάνω στην οποία ο Άγιος Εφραίμ άφησε την τελευταία του πνοή.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα