1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

ΖΕΥΓΑΡΙΑ | Σημάδια ότι γίνεσαι πιεστικός

Η αγάπη μας κάνει να φερόμαστε παρορμητικά, να μη φιλτράρουμε τόσο αυτά που πρόκειται να ξεστομίσουμε και πολλές φορές να βαφτίζουμε την «πίεση», «ενδιαφέρον», ίσα για να «δικαιολογήσουμε» την κακή μας συμπεριφορά. Ωστόσο, κάποιες φορές, ενώ έχουμε τη διαίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά με τη συμπεριφορά μας, δεν εντοπίζουμε ποιο ακριβώς είναι το ατόπημά μας.

Σε τι διαφέρει η πίεση με το ενδιαφέρον;

Είναι λεπτή η γραμμή μεταξύ ενδιαφέροντος και πίεση. Όταν ενδιαφερόμαστε, ανησυχούμε, περπατάμε πάνω-κάτω στο σαλόνι τρώγοντας τα νύχια μας, ενώ μπορεί να ξέρουμε ότι ίσως και να είμαστε λίγο υπερβολικοί. Όταν πιέζουμε έχουμε την απαίτηση ο σύντροφός μας να υποκύψει στις παράλογες απαιτήσεις και να κάνει αυτό που πρέπει για να σταματήσουμε να ανησυχούμε.

Η πρόκληση στις σχέσεις είναι να ισορροπήσεις την απόσταση μεταξύ αδιαφορίας και πίεσης, ώστε να πετύχεις το αγνό και ανιδιοτελές ενδιαφέρον. Πώς όμως μπορείς να καταλάβεις πότε το ενδιαφέρον σου αρχίζει να πνίγει τον άλλο; Η απάντηση είναι απλή: όταν αρχίζεις να μεταδίδεις το άγχος σου στο σύντροφό σου. Όταν το ενδιαφέρον για τον σύντροφό σου έχει αρχίσει να αφορά περισσότερο εσένα. Π.χ. «Αν αργήσεις να γυρίσεις σήμερα, ΕΓΩ θα ανησυχώ».

Πολλά ζευγάρια έχουν κάνει άτυπες συμφωνίες μεταξύ τους. Για παράδειγμα, κάποια ζευγάρια έχουν συμφωνήσει (άτυπα) ότι μπορούν να βλέπουν ο ένας το κινητό του άλλου. Ωστόσο, σε μερικές περιπτώσεις ο ένας έχει εμπιστοσύνη στον άνθρωπό του και ο άλλος είναι λιγάκι παρανοϊκός. Τότε δεν υπάρχει συμφωνία. Εκεί η σχέση σταματάει να είναι ισότιμη και ο ένας πιέζεται.

Η ζωή που μοιράζεται το ζευγάρι Vs Η προσωπική ζωή

Είναι λογικό, κάποιες φορές ένας από τους δύο να νιώθει την ανάγκη να βγει με τους φίλους του. Τότε, ο σύντροφος που πραγματικά ενδιαφέρεται θα δώσει την ευχή του και θα πάρει τηλέφωνο κάποια στιγμή αν το ταίρι του είναι και περνάει καλά.

Αντιθέτως, ο πιεστικός σύντροφος, αυτός που «το κάνει από ενδιαφέρον», θα προσπαθήσει να αποθαρρύνει το ταίρι του από να βγει, είτε να τον-ην πείσει να γυρίσει νωρίς.

Διαφορά μεταξύ υγιούς και τοξικής ζήλιας

Ο σύντροφος που ενδιαφέρεται, ζηλεύει λίγο∙ τόσο όσο. Ο πιεστικός σύντροφος όμως προσπαθεί να δικαιολογήσει τη ζήλια του γιατί βαθιά μέσα του ξέρει ότι δεν είναι στα πλαίσια του λογικοήυ. Αν για παράδειγμα, ζηλεύει ένα φίλο ή ένα συνάδελφο, λέει ότι δεν του είναι ιδιαίτερα συμπαθής και καλό είναι να μην κάνεις παρέα μαζί του γιατί «έχει κάτι παράξενο η συμπεριφορά του».

Η ζήλια στα κοινωνικά δίκτυα

Όταν ενδιαφέρεται κάποιος να δει πώς χειρίζεται η σχέση του στα σόσιαλ, θα μπει στο προφίλ της αραιά και πού, και θα γράψει ένα γλυκούλι κομπλιμέντο σε κάποια φωτογραφία. Όταν κάποιος πιέζει, σαρώνει όλο το προφίλ του ταιριού του για καρδούλες, κι αν κάποιος διαδικτυακός φίλος έχει τολμήσει να πατήσει καρδούλα σε φωτογραφία, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δει αν έχει υπάρξει συνομιλία μεταξύ τους.

Εκβιασμοί

Είναι απαραίτητο σε μία σχέση να μπαίνουν όρια. Όταν όμως κάποιος από τους δύο αρχίζει να θέτει τα όρια του με εκβιασμούς, τότε αρχίζει να ξεφεύγει η κατάσταση. Για παράδειγμα, αν ο ένας από τους δύο απειλεί τον σύντροφό του ότι αν βγει Σάββατο βράδυ χωρίς εκείνον τότε δε θα κοιμηθεί σπίτι, αυτό είναι πιεστικό.

Εμπιστοσύνη

Ο σύντροφος δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μία τυχαία επιλογή ή μία επιλογή βάσει μόνο της εμφάνισης. Για επιλέξεις κάποιον για σύντροφό σου, σημαίνει ότι υπάρχει κάποια εμπιστοσύνη, η οποία με τον καιρό χτίζεται. Επομένως, αν έρθει η στιγμή που αρχίζει ο ένας από τους δύο να αμφισβητεί την ηθική του άλλου, με τη δικαιολογία «ότι ενδιαφέρεται για αυτή τη σχέση», τότε αρχίζει η κατρακύλα της σχέσης με την πίεση και τη συναισθηματική χειραγώγηση να κυριαρχούν.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα