1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

ΖΕΥΓΑΡΙΑ | Η ανασφάλεια εύκολα κρύβεται…

Θα εκπλαγείς αν διαπιστώσεις πόσοι άντρες είναι ανασφαλείς. Το κρύβουν αριστοτεχνικά και τελικά καταφέρνουν να παρουσιάσουν τον εαυτό τους σίγουρο και γεμάτο αυτοπεποίθηση. Τα φαινόμενα όμως απατούν.

Αναζήτησε αυτά τα εννιά σημάδια που εντοπίσαμε και ίσως έτσι να βγάλει τελικά νόημα η συμπεριφορά του.

Λέει ψέματα: Οκέι, δεν είναι τόσο εύκολο να τσακώσεις ένα ψεύτη, αλλά αν παρατηρήσεις λίγο πιο προσεκτικά θα το καταλάβεις. Αυτά τα ψέματα ίσως και να πηγάζουν από κάποια υποσυνείδητη ανασφάλεια.

Ορισμένοι άντρες δε νιώθουν άνετα με αυτό που είναι. Αντ’ αυτού, φέρονται με τον τρόπο που πιστεύουν ότι σου αρέσει. Ανησυχούν ότι δεν είναι αρκετά καλοί για εσένα και αυτή η ανασφάλεια οδηγεί σε ψέματα, κι αν όχι σε ψέματα, σε υπερβολές. “Βάζουν λίγες σάλτσες”, που λένε.

Είναι εσωστρεφής: Για να είμαστε δίκαιοι, επειδή ένας άνθρωπος είναι εσωστρεφής δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και ανασφαλής. Ωστόσο, αν δεν είναι απλώς ντροπαλός και ήσυχος, αλλά επιμένει να κρατάει περιορισμένο τον κύκλο του και να έχει σταθερά δύο-τρεις φίλους, τότε οι πιθανότητες αυξάνονται. Οι ρομαντικές σχέσεις διεκδικούνται πιο δύσκολα από τις φιλικές και ένας άνθρωπος που δυσκολεύεται στις φιλικές, στις ρομαντικές θα διστάζει να εκφραστεί ακόμα περισσότερο.

Είναι επικριτικός: Δε θα σε κρίνει με ακραίο τρόπο, αλλά θα σου τονίσει τα λάθη σου. Αυτό συμβαίνει επειδή θέλει να κατευθύνει την προσοχή σου στα δικά σου λάθη, αντί στα δικά του. Και ίσως το κάνει για να νιώσει ο ίδιος λίγο καλύτερα, αφού με αυτόν τον τρόπο θα νιώσει ίσος με εσένα· άσχετα αν είναι.

Σπάνια λέει την άποψή του: Σπάνια θα ρισκάρει να πει την άποψή του αναφορικά με το πού θα βγείτε ή ακόμα και σε μία συζήτηση γενικού ενδιαφέροντος. Οι ανασφαλείς άνθρωποι βαθιά μέσα τους πιστεύουν ότι δεν είναι αρκετά καλοί για εσένα, επομένως τείνουν να συμφωνούν μαζί σου σε όλα. Δε θα εκφράσουν την άποψή τους, ειδικά αν αυτή δεν είναι και τόσο δημοφιλής.

Προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι αρρενωπός: Όταν ένας άντρας προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι αρρενωπός και μάτσο, δε σημαίνει ότι έχει αυτοπεποίθηση. Σημαίνει πιθανότατα ότι δεν έχει και γι’ αυτό ακριβώς προσπαθεί να το αποδείξει. Οι άνθρωποι που νιώθουν σιγουριά γελούν με τις αδυναμίες τους και δεν έχουν την ανάγκη να προβάλουν τον εαυτό τους.

Χρειάζεται επιβεβαίωση: Δε θα δυσκολευτείς να παρατηρήσεις ότι ο σύντροφός σου χρειάζεται την αποδοχή του κόσμου.

Είναι από τους τύπους που ενδιαφέρονται τι θα πει η κοινωνία; Προσπαθεί να ψαρέψει κομπλιμέντα; Θέλει συνέχεια να του δίνεις feedback σχετικά με το αν είσαι ευχαριστημένη με τη σχέση σας; Τότε το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για έναν αρκετά ανασφαλή άνθρωπο.

Συγκρίνει: Οι περισσότεροι άνθρωποι ξινίζουν όταν ο σύντροφός τους, τους συγκρίνει με πρώην. Εν αντιθέσει, ο ανασφαλής άνθρωπος και θα δείξει τη δυσαρέσκειά του και, αν του δοθεί η ευκαιρία να συγκρίνει τον εαυτό του με κάποιον που θεωρεί πως είναι κατώτερός του, θα σπεύσει να την αρπάξει. Είναι κι αυτή μία αφορμή να τονώσει την αυτοπεποίθησή του.

Αμύνεται συχνά: Προφανώς, ο εγωισμός του είναι αρκετά ευάλωτος. Έχει την τάση να φρικάρει όταν κάνει λάθη ή όταν κάτι τον κάνει να φαίνεται λιγότερο ελκυστικός. Τα λάθη είναι ανθρώπινα, εκείνος όμως δεν μπορεί να το δεχτεί, αμύνεται και αντιδρά σπασμωδικά.

Ζηλεύει εύκολα: Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένας άνθρωπος μπορεί να ζηλέψει. Η ανασφάλεια ωστόσο είναι ο νούμερο ένα. Ο άνθρωπος που δε νιώθει άνετα με την προσωπικότητα και την εμφάνισή του, συχνά αμφιβάλλει για το κατά πόσο είναι αρκετός. Η επόμενη σκέψη του είναι ότι θα τον αφήσει η σύντροφός του για κάποιον άλλο, όσο κι αν εκείνη είναι ερωτευμένη μαζί του.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα