1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Ζελέ ροδάκινο με γιαούρτι και σαβαγιάρ | Συνταγές


Μια συνταγή για ένα ελαφρύ γλυκό ιδανικό για όλες τις ώρες και για όλη την οικογένεια. Δροσερό και ανάλαφρο Ζελέ ροδάκινο με γιαούρτι και σαβαγιάρ.

Υλικά συνταγής

  • 2 φακελάκια ζελέ ροδάκινο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 ώριμα ροδάκινα, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 15-20 σαβαγιάρ
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό ροδάκινο ή λικέρ αμαρέτο 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Διαλύετε τη σκόνη του ζελέ σε δύο ποτήρια βραστό νερό και αφήνετε το μείγμα να μισοκρυώσει. Ρίχνετε σε μικρή φόρμα φόρμα του κέικ ή σε μικρή φόρμα σαν της φωτογραφίας μας, λίγο από το ζελέ, ίσα ίσα να καλύψει τον πάτο και τη βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει.
  2. Προσθέτετε στο υπόλοιπο ζελέ το γιαούρτι και τα ροδάκινα και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομογενές μείγμα. Βγάζετε τη φόρμα από την κατάψυξη και αδειάζετε μέσα το μείγμα του γιαουρτιού.
  3. Ολοκληρώνετε το γλυκό στρώνοντας από πάνω τα σαβαγιάρ και τα ραντίζετε με χυμό ροδάκινο  ή με λικέρ αμαρέτο [αν δεν το σερβίρετε σε παιδιά].
  4. Το βάζετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον 2 ώρες. Για να το σερβίρετε, βυθίζετε τη φόρμα για μερικά δευτερόλεπτα σε βραστό νερό και αναποδογυρίζετε το γλυκό σε πιατέλα.

14630

greece.fage.eu

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ζελέ ροδάκινο με γιαούρτι και σαβαγιάρ

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα