1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Ζαμπονοκασερόπιτα αφράτη με τραγανό φύλλο (Video) | Συνταγές


Μια υπέροχη πίτα που θα απογειώσει τη γεύση σας με ζαμπόν και κασέρι, τραγανό φύλλο και αφράτη πεντανόστιμη γέμιση. Μια απλή και εύκολη στη παρασκευή της συνταγή του Δημ. Μιχαηλίδη, με αντίστοιχο βίντεο για να δείτε βήμα τη συνταγή, για να απολαύσετε ακόμα και εσείς οι αρχάριοι και οι καλεσμένοι σας αυτή την υπέροχη πίτα. Απλά δοκιμάστε τη!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 250 γρ. βούτυρο, λιωμένο για τα φύλλα + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 300 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κυβάκια
  • 300 γρ. τυρί κασέρι, κομμένο σε κυβάκια
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το ζαμπόν και το κασέρι σε κυβάκια τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε στην άκρη. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι 24 εκ. και στρώνετε στη βάση του 1 φύλλο διπλωμένο στα 2, το αλείφετε με λίγο βούτυρο και από πάνω στρώνετε άλλο 1 φύλλο διπλωμένο στα 2, φροντίζοντας να καλύψει καλά τη βάση και τα τοιχώματα.
  2. Βουτυρώνετε και το 2º φύλλο και από πάνω ρίχνετε ισομερώς λίγα (1 χούφτα) κυβάκια ζαμπόν-κασέρι. Από πάνω στρώνετε άλλο ένα φύλλο “τσαλακωμένο”, το βουτυρώνετε και από πάνω ρίχνετε ισομερώς άλλη 1 χούφτα κυβάκια ζαμπόν-κασέρι.
  3. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με τσαλακωμένο φύλλο, βουτύρωμα και 1 χούφτα κυβάκια ζαμπόν κασέρι. Τέλος στη επιφάνεια στρώνετε το τελευταίο φύλλο χωρίς να το “τσαλακώσετε”. και κόβετε τη πίτα σας σε μερίδες (δείτε το βίντεο).
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το βούτυρο που σας περίσσεψε, το γάλα και τα 3 αυγά και τα χτυπάτε πολύ καλά με σύρμα. Χύνετε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στη πίτα και την αφήνετε στην άκρη για λίγο να απορροφήσει όλο το υγρό μείγμα. 
  5. Ψήνετε τη πίτα σας σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 1 ώρα. Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε 5-10 λ να σταθεί, τη μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, τη κόβετε σε κομμάτια, τη σερβίρετε και … καλή σας όρεξη!

Tip: Κόβετε τη πίτα πριν τη κόψετε για να απορροφήσει καλύτερα το υγρό μείγμα. 

Δείτε σε video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ζαμπονοκασερόπιτα αφράτη με τραγανό φύλλο (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα