1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Εύκολο μαστιχωτό παγωτό σοκολάτας με 4 υλικά χωρίς παγωτομηχανή (Video) | Συνταγές



Ένα υπέροχο, λαχταριστό, μαστιχωτό παγωτό σοκολάτας, εύκολο στη παρασκευή του, που δεν χρειάζεται παγωτομηχανή και που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις σε όποιον το σερβίρετε, σε όλες τις περιστάσεις. Μια συνταγή, με το αντίστοιχο βίντεο για να σας βοηθήσει να το φτιάξετε πανεύκολα. Δοκιμάστε το!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, ΚΡΥΑ
  • 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 300 γρ. σοκολάτα Nestle Dessert Greece 52% κακάο, κομμένη σε κομματάκια
  • 150 γρ. τριμμένα μπισκότα όρεο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια σαντιγί που να “στέκεται” και να γίνει πηχτή σαν γιαούρτι. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα για 10 δευτερόλεπτα. 
  2. Κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια, τα βάζετε σε γυάλινο μπολ και τη λιώνετε στο φούρνο μικροκυμάτων, ελέγχοντάς τη ανά 10-15 δευτερόλεπτα (για να μη καεί) μέχρι να λιώσει τελείως. Εναλλακτικά τη λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.
  3. Αποσύρετε τη λιωμένη σοκολάτα από τη φωτιά και την ανακατεύετε για 1 λ να χλιαρίνει ελαφρώς. Στη συνέχεια, παίρνετε λίγο από το μείγμα παγωτού το ρίχνετε μέσα στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθεί.
  4. Μετά ρίχνετε όλη τη ποσότητα με τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μπολ με το μείγμα παγωτού, τα χτυπάτε όλα μαζί για 5-6 δευτερόλεπτα και μετά αφήνετε το μίξερ και ανακατεύετε απαλά με μαρίζ να ομογενοποιηθεί το μείγμα πλήρως. 
  5. Τέλος ρίχνετε στο μείγμα και τα τριμμένα όρεο και συνεχίζετε το απαλό ανακάτεμα με τη μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα τα μπισκότα. Αδειάζετε το μείγμα παγωτού με τάπερ και το βάζετε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά. Το σερβίρετε με σιρόπι σοκολάτας ή με λιωμένη κουβερτούρα και το απολαμβάνετε. 

Δείτε το video με την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Εύκολο μαστιχωτό παγωτό σοκολάτας με 4 υλικά χωρίς παγωτομηχανή (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα