1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Εύκολη και υγιεινή σαλάτα με noodles και πιπεριές- Ιδανική και για δίαιτα


Το καλαμπόκι ανήκει στις αγαπημένες τροφές των περισσοτέρων. Είτε τρώγεται βρασμένο είτε ψημένο σίγουρα κανείς δεν του αντιστέκεται! Ξέρατε όμως ότι δεν έχει μόνο υπέροχη γεύση; Το καλαμπόκι καταπολεμά και τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό, οι οποίες είναι υπεύθυνες για καρδιακές παθήσεις, καρκίνο και άλλες παθήσεις.

Πώς; Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά! Ορισμένοι ειδικοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι  το καλαμπόκι αποτελεί καλύτερη πηγή αντιοξειδωτικών από το ρύζι ή τη βρώμη, ενώ τα αντιοξειδωτικά που συναντάμε στο καλαμπόκι περιλαμβάνουν καροτενοειδή, βιταμίνη C και βιταμίνη E.

Οπότε σήμερα δοκιμάστε το σε μια σαλάτα η οποία θα προσφέρει πολλά θετικά στην υγεία και τη γραμμή σας!

Υλικά:

200 γρ. noodles

1 κόκκινη πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

2 σκελίδες σκόρδο

2 φρέσκιες κόκκινες καυτερές πιπεριές

1 μικρό καλαμπόκι (καθαρισμένο και βρασμένο)

1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι

1 χούφτα αλατισμένα φυστίκια

3 κουταλιές ελαιόλαδο

2 limes

Εκτέλεση

Βουτήξτε τα noodles σε ζεστό νερό για 20 λεπτά. Καθαρίστε και κόψτε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες. Στραγγίξτε το καλαμπόκι, ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι και σπάστε με τα χέρια σας τα φυστίκια.Βράστε τα noodles, στραγγίξτε τα και αφήστε τα σε κρύο νερό μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε ξανά. Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε μια κουταλιά λάδι και τσιγαρίστε τις πιπεριές και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίξτε και πάλι τα noodles και μεταφέρετέ τα στη σαλατιέρα σας. Προσθέστε το περιεχόμενο του τηγανιού, το υπόλοιπο λάδι, το κρεμμυδάκι και στίψτε τα limes. Γαρνίρετε με τα κομμάτια των ξηρών καρπών και σερβίρετε!


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα