1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Εύκολη και πολύ γρήγορη Πίτσα με γραβιέρα, μπέικον και αυγά | Συνταγές


Μια συνταγή για μια πολύ νόστιμη και πολύ γρήγορη πίτσα έτοιμη σε 45-50 λ στο τραπέζι σας. Μπορείτε να την απολαύσετε ως πρωϊνό, δείπνο αλλά και ως κυρίως πιάτο ή ορεκτικό και μεζέ για τη μπυρίτσα ή το ουζάκι σας. Μια συνταγή για όλη την οικογένεια αλλά και τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής

  • Για τη ζύμη:
  • 250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 30 γραμμ. βούτυρο μαλακωμένο σε κυβάκια
  • 150 γραμμ. γάλα φρέσκο (πλήρες ή ελαφρύ)
  • Για την επικάλυψη:
  • 200 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
  • 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 4 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο και τα δουλεύουμε με το το ειδικό εργαλείο, το γάντζο. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το γάλα. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ όταν η ζύμη πάρει τη μορφή μπάλας και ξεκολλά εύκολα από τα τοιχώματα του κάδου.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 27 εκ., στρώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στο ταψί και από πάνω απλώνουμε την τριμμένη γραβιέρα.
  3. Πάνω από τη γραβιέρα σπάμε με προσοχή τα αβγά ώστε να «καθήσουν» σαν αβγά μάτια. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το μπέικον και σκορπίζουμε τα ντοματίνια.
  4. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας και ψήνουμε την πίτσα για 20-25’ στο πρώτο από κάτω ράφι του φούρνου.

Gruyere-egg-bacon-pizza-1

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Εύκολη και πολύ γρήγορη Πίτσα με γραβιέρα, μπέικον και αυγά

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα