1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Εσύ δίνεις τη σημασία που πρέπει στο μαξιλάρι σου; Δες τι πρέπει να προσέξεις


Πολλοί είναι αυτοί που δεν του δίνουν τη σημασία που του αξίζει και επιλέγουν το πρώτο που θα «πέσει» στο χέρι τους, χωρίς να γνωρίζουν πως έτσι διαπράττουν ένα πολύ μεγάλο λάθος και θέτουν την υγεία του σε κίνδυνο! Ο λόγος για τα μαξιλάρια, ένα απαραίτητο αξεσουάρ ύπνου, το οποίο ωστόσο είναι υπεύθυνο για πολλά από τα προβλήματα υγείας που παρουσιάζουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα μαξιλάρι μπορεί να ευθύνεται για πονοκεφάλους, για το ροχαλητό, το συνάχι, τον πόνο στο σβέρκο, αλλά και το διαρκές αίσθημα κόπωσης.

Δυστυχώς δε δίνουμε τη δέουσα σημασία στην επιλογή του μαξιλαριού και αγνοούμε πως αυτό πρέπει να σχετίζεται με τη στάση ύπνου μας, καθώς πρέπει να βοηθάει στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης με τον αυχένα.

Διαβάστε επίσης: Κοιμάσαι στα ίδια μαξιλάρια για καιρό; Διάβασε τι μπορεί να πάθεις και άλλαξέ τα!

– Γιατί πρέπει να ξεκινήσετε να βάζετε μια σκελίδα σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι σας κάθε βράδυ

Έτσι αν κοιμάστε:

Μπρούμυτα

Αν κοιμάστε μπρούμυτα, το ιδανικό μαξιλάρι είναι κάποιο μαλακό, ώστε να μπορεί να «βουλιάξει» αρκετά το κεφάλι και να είναι σε ευθεία γραμμή με τον αυχένα. Εξαιρετικά μαλακά μαξιλάρια είναι τα πουπουλένια και ειδικά αυτά με τη μεγαλύτερη αναλογία πούπουλου.

Ανάσκελα

Αν κοιμάστε ανάσκελα, μπορείτε να επιλέξετε μαλακό μαξιλάρι. Εξαιρετική επιλογή αποτελούν και τα μέτριας στήριξης memory foam μαξιλάρια. Το memory foam είναι ένα αφροελαστικό υλικό μαξιλαριών που βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και στην μείωση των πόνων, οφειλόμενων στις ακατάλληλες θέσεις του σώματος και του αυχένα. Προσαρμόζεται απόλυτα στο σχήμα του λαιμού, διασφαλίζοντας την βέλτιστη κατανομή βάρους ανεξάρτητα από την θέση στην οποία κοιμόμαστε.

Στο πλάι

Αν κοιμάστε στο πλάι, θα πρέπει να βρείτε ένα σκληρό μαξιλάρι που θα αντισταθμίζει την παρεμβολή του ώμου και του επιπλέον ύψους που προσφέρει. Θα πρέπει δηλαδή να κρατάει το κεφάλι ψηλά για να μην καταπονείται ο αυχένας. Για παράδειγμα τα σκληρά μαξιλάρια με γέμιση βάτας ή με μπίλιες σιλικόνης είναι μια πολύ καλή επιλογή σε αυτή την κατηγορία.

Αν δεν κοιμάστε σε μια συγκεκριμένη στάση και αλλάζετε κατά τη διάρκεια του ύπνου σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα μαξιλάρι latex ή memory foam τα οποία προσαρμόζονται ανάλογα με το πόσο βάρος θα εξασκήσετε πάνω τους κάθε φορά και επανέρχονται στο αρχικό τους σχήμα μόλις σηκωθείτε.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα