1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Επιστολή Ελπιδοφόρου σε Μπλίνκεν για τη διασφάλιση των θρησκευτικών ελευθεριών των Σέρβων του Κοσόβου


Να αναλάβει άμεση δράση για τη διευκόλυνση και την περαιτέρω διασφάλιση της ειρήνης στην πληγωμένη, όπως την χαρακτηρίζει, περιοχή του Κοσσυφοπεδίου, καθώς και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών της εκεί σερβικής κοινότητας, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, με την ιδιότητά του ως προέδρου της Συνέλευσης των Κανονικών Ορθόδοξων Επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος επισημαίνει την απόλυτη ανάγκη να έχει τη δυνατότητα ο Πατριάρχης Σερβίας να επισκέπτεται την περιοχή και να ασκεί τα λειτουργικά του καθήκοντα για την κοινότητα των Σέρβων.

Αφορμή για την ως άνω επιστολή αποτέλεσε η έκρυθμη κατάσταση που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες στο Κοσσυφοπέδιο, με αποκορύφωμα την απαγόρευση που επέβαλαν οι Αρχές της Πρίστινα, στις 26 Δεκεμβρίου, στον Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριο να επισκεφθεί την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Πεκίου, την ιστορική πρώτη καθέδρα του Πατριαρχείου Σερβίας, και να βρεθεί κοντά με τους Σέρβους ορθόδοξους πιστούς τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα