1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Εξοικονομώ – Αυτονομώ-exoikonomo2020.gov.gr- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Κοινωφελής εργασία 2021 : Τα τελευταία ΝΕΑ

Εξοικονομώ – Αυτονομώ- exoikonomo2020.gov.gr ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Κοινωφελής εργασία 2021 : Τα τελευταία ΝΕΑ – Πρεμιέρα αύριο για το νέο πρόγραμμα.

Ειδήσεις: Το ΥΠΕΝ ανακοίνωσε ότι το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν την ενεργοποίησή του καθώς την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου –όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί- και ώρα 10.00 το πρωί, θα ανοίξει η πλατφόρμα του πληροφοριακού συστήματος για υποβολή αιτήσεων για τις Περιφέρειες Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Επισημαίνεται από το iefimerida.gr ότι την ίδια ώρα (10.00 το πρωί) θα ανοίγει η πλατφόρμα και στις υπόλοιπες περιφέρειες, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί από το ΥΠΕΝ.

Σήμερα απενεργοποιήθηκε το demo, δηλαδή η λειτουργία της πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων σε δοκιμαστική λειτουργία, προκειμένου να προετοιμαστεί το σύστημα για το άνοιγμά του. Κατά τη δοκιμαστική λειτουργία καταχωρήθηκαν περί τις 62.000 εγγραφές, πράγμα που δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών για το πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι με το πέρας της δοκιμαστικής λειτουργίας και για την έναρξη των υποβολής αιτήσεων, όλες οι δοκιμαστικές αιτήσεις θα διαγραφούν αυτόματα από το πληροφοριακό σύστημα. Οι ενδιαφερόμενοι, με την έναρξη της λειτουργίας υποβολής αιτήσεων σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ανά Περιφέρεια, θα πρέπει να καταχωρήσουν εκ νέου την αίτησή τους για να την υποβάλλουν.

Τι οφέλη φέρνει το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» παρουσιάστηκε με κάθε λεπτομέρεια χθες στον πρωθυπουργό από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δηλαδή από τον υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη και την Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξάνδρα Σδούκου. Τονίστηκαν –μεταξύ άλλων- τα οφέλη του προγράμματος για τους πολίτες, σε όρους όχι μόνο ποιότητας ζωής, αλλά και της μεγάλης εξοικονόμησης στην κατανάλωση ενέργειας και στο κόστος θέρμανσης και ψύξης των κατοικιών που αναβαθμίζονται ενεργειακά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρουσιάστηκαν και συγκεκριμένα παραδείγματα για το πώς ωφελήθηκαν οι πολίτες από τα προηγούμενα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»:

Για παράδειγμα, διαμέρισμα 90m2 στην Αττική κατασκευής 1978 ενεργειακής κατηγορίας Η είχε κάθε χρόνο εκλύσεις ρύπων 126kg/τετραγωνικό μέτρο και κατανάλωνε 490kWh/m2 πρωτογενούς ενέργειας και εκτιμήθηκε ότι δαπανούσε κάθε χρόνο 3.000 ευρώ για θέρμανση, ψύξη και χρήση ζεστού νερού.

Μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν –συνολικού κόστους εργασιών 17.800 ευρώ, εκ των οποίων τα 8.000 ευρώ ήταν επιχορήγηση και τα υπόλοιπα καλύφθηκαν μέσω άτοκου δανείου-, το σπίτι αναβαθμίστηκε κατά 4 ενεργειακές κλάσεις και κατατάχθηκε στην κατηγορία Γ. Η ετήσια κατανάλωση ενέργειας περιορίστηκε στα 200kWh/m2, , οι εκλύσεις ρύπων μειώθηκαν κατά 62% στα 48kg/m2 CO2 και το λειτουργικό κόστος περιορίστηκε στα 1.300€ , με μείωση 1.700 ευρώ.

 Εξοικονομώ – Αυτονομώ-exoikonomo2020.gov.gr- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Κοινωφελής εργασία 2021 : Τα τελευταία ΝΕΑ- Όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Ο ΟΑΕΔ υλοποιεί τα παρακάτω επτά ανοιχτά προγράμματα 38.600 νέων θέσεων, με ποσοστά επιχορήγησης 60-100% μισθού και ασφαλιστικών εισφορών:

  • 1. Πρόγραμμα επιταγών επανένταξης στην αγορά εργασίας με 9.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών, με ελάχιστες μικτές απολαβές τα 830 ευρώ για επιδοτούμενους ανέργους που μετατρέπουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας». Η επιδότηση ανέρχεται στο 80% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 830 ευρώ μηνιαία.
  • 2. Πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών με νέες θέσεις εργασίας σε ΝΠΔΔ, δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των δήμων και των Περιφερειών, διάρκειας 12 μηνών, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750 ευρώ μηνιαία.
  • 3. Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 18-29 ετών με 8.000 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750 ευρώ μηνιαία.
  • 4. Πρόγραμμα απασχόλησης πτυχιούχων ανέργων έως 39 ετών με 5.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 15 μηνών, στους εξής κλάδους: 1) ενέργεια, 2) βιοεπιστήμες και υγεία-φάρμακα, 3) περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη-κλιματική αλλαγή, 4) πολιτισμός, τουρισμός, πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, 5) επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη, 6) μεταποίηση-βιομηχανία, 7) Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, 8) υλικά-κατασκευές και 9) μεταφορές και εφοδιαστική αλυσίδα (Logistics). Η επιδότηση ανέρχεται στο 60% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 800 ευρώ μηνιαία.
  • 5. Πρόγραμμα απασχόλησης πτυχιούχων ανέργων 22-29 ετών με 3.500 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 10 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750 ευρώ μηνιαία.
  • 6. Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας ανέργων 18-30 ετών με 3.000 νέες θέσεις εργασίας στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, διάρκειας επτά μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 100% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, καθώς ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει μηνιαία αποζημίωση ίση με το νόμιμο κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές).
  • 7. Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με 1.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Η επιδότηση ανέρχεται στο 90% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 800 ευρώ μηνιαία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στα παραπάνω προγράμματα έχουν απλουστευθεί οι προϋποθέσεις συμμετοχής, έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες ένταξης, πρόσληψης και πληρωμής και δεν υπάρχουν δεσμεύσεις, μετά το τέλος της επιχορήγησης. Στην επιδότηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα.

ΚΕΑ, Α21 ΟΠΕΚΑ, Κοινωνικό μέρισμα 2020, Συντάξεις ΙΚΑ , ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ : Τα τελευταία ΝΕΑ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2021! Mειώσεις στις συντάξεις ; Έκθεση – Σοκ από ΟΑΣΑ – 800 ευρώ ΕΡΓΑΝΗ

Τι ορίζει η ΚΥΑ για τον τρόπο καταβολής του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων 2020

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα