1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Εννέα βασικοί κανόνες για τη σωστή χρήση προφυλακτικού



Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Μαΐου 2021, 16:21

Η χρήση προφυλακτικού αποτελεί σημαντική συνιστώσα μιας καλής σεξουαλικής υγείας. Προστατεύει από την εξάπλωση τόσο  των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων όσο και κάποιων ιών συμπεριλαμβανομένων του Ζίκα και του Έμπολα. 

Αδιαφιλονίκητα όμως τα προφυλακτικά είναι πιο αποτελεσματικά όταν χρησιμοποιούνται σωστά και με συνέπεια. Ακολουθούν 9 βασικοί κανόνες για τη σωστή χρήση του προφυλακτικού:

  1. Ελέγχετε πάντα την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται  στη συσκευασία. Εάν αυτή έχει παρέλθει, το προφυλακτικό είναι λιγότερο αποτελεσματικό κι έχει αυξημένες πιθανότητες να σπάσει. 
  2. Επιβεβαιώστε ότι είναι ακέραιο. Πολλές φορές τα προφυλακτικά που φυλάσσονται σε πορτοφόλια ή τσάντες είναι πιθανό να έχουν διαρραγεί. Εάν το υπάρχουν σημάδια φθοράς ή αλλοίωσης του προϊόντος δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί.
  3. Η συσκευασία θα πρέπει να ανοιχτεί με προσοχή. Αποφύγετε το σκίσιμο της ή το άνοιγμα με τα δόντια για να μη σχιστεί το προφυλακτικό. 
  4. Επιβεβαιώστε ότι το χείλος του προφυλακτικού βλέπει προς τα έξω,  ώστε  να μπορεί να ξεδιπλωθεί πάνω στο πέος
  5. Κρατήστε με τα δάχτυλα σας την κορυφή του προφυλακτικού και τοποθετήστε τη στη βάλανο του πέους ενώ βρίσκεται σε στύση. 
  6. Ξεδιπλώστε το προφυλακτικό μέχρι τη βάση του πέους. 
  7. Εάν το προφυλακτικό δεν εχει λιπαντικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα λιπαντικού με βάση το νερό ή τη σιλικόνη στην εξωτερική επιφάνεια του προφυλακτικού. 
  8. Μετά την εκσπερμάτιση  κρατήστε τη βάση του προφυλακτικού κατά την έξοδο του πέους  ώστε να μη γλιστρήσει.
  9. Αφαιρέστε προσεκτικά το προφυλακτικό από το πέος , δέστε έναν κόμπο στο ανοιχτό άκρο του και πετάξετε το στον κάδο απορριμμάτων. 

Τονίζεται βεβαίως ότι η σωστή χρήση του προφυλακτικού με βάση τις παραπάνω οδηγίες έχει νόημα όταν λαμβάνει χώρα σε κάθε σεξουαλική δραστηριότητα και από την αρχή της επαφής. 

www.andrologia.gr 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Μαΐου 2021, 16:21



Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα