1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Ελαφριά σνακ για να τσιμπάμε όλη μέρα


Όταν είσαι κλεισμένος όλη μέρα στο σπίτι, θα πεινάσεις. Μετά μπορεί να βαρεθείς, και το σώμα σου να το μπερδέψει και αυτό για πείνα. Σε κάθε περίπτωση, θα φας αρκετά. Και αυτό δεν είναι κακό, αρκεί να προσέχεις τι και πόσο τρως. Επειδή δεν είναι και το πιο εύκολο να μην πάρουμε μερικά έξτρα κιλά σ’ αυτή την καραντίνα, βρήκαμε μερικές πολύ ωραίες ιδέες για σνακ, που έχουν το πολύ μέχρι 100 θερμίδες, και θα σου κόψουν την πείνα χωρίς να σε παχύνουν.

Ποπκόρν
Το ποπκόρν μικροκυμάτων περιέχει 100 θερμίδες σε… έξι ολόκληρες κούπες. Εφόσον δεν χρησιμοποιήσετε βούτυρο και δεν το παρακάνετε με το αλάτι (δοκιμάστε μπαχαρικά για τέλεια γεύση), τα ποπκόρν είναι ιδιαίτερα υγιεινό σνακ.

Μίνι quesadilla
Μια μικρή τορτίγια ολικής, λίγο low-fat τυρί, 20 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων και έχετε έτοιμη μια μικρή quesadilla που θα σας χορτάσει ικανοποιητικά μέχρι να έρθει η ώρα για βραδινό.

Cottage cheese και πεπόνι
Το πεπόνι περιέχει βιταμίνες και αρκετές φυτικές ίνες, ενώ το αγαπημένο cottage cheese είναι πολύ καλή πρωτεΐνη, με χαμηλά λιπαρά. Μαζί αποτελούν το τέλειο, χαμηλό σε θερμίδες σνακ.

Τρία κρακεράκια με τυρί
Τρία κρακεράκια ολικής με μια (χωρισμένη) φέτα low-fat τυριού μας στοιχίζουν μόλις 100 θερμίδες, και μας κόβουν την πείνα για λίγες ώρες.

14 αμύγδαλα
Οι εκατό θερμίδες είναι 14 αμύγδαλα, συνεπώς τώρα που γνωρίζετε και το μέγεθος της μερίδας, δεν δικαιολογείστε να μην ενσωματώσετε αυτόν τον θαυματουργό καρπό στην ζωή σας. Αν προτιμάτε κάτι άλλο, 100 θερμίδες μεταφράζονται και σε 20 φιστίκια.

Στικς ολικής
Μην το παρακάνετε, καθώς με 6 στικς θα λάβετε 100 θερμίδες (και 3 γραμμάρια φυτικών ινών, αλλά όχι πολύ περισσότερα πράγματα). Αποτελούν όμως πάντα μια σχετικά υγιεινή λύση ανάγκης.

Ψητό μήλο
Ναι, μπορείτε να το φάτε ωμό. Αλλά μπορείτε και να το ψήσετε στον φούρνο, με λίγη κανέλα. Είναι πιο χρονοβόρο, αλλά η νοστιμιά θα το κάνει να αξίζει τον κόπο.

Smoothie από μούρα
2/3 της κούπας κατεψυγμένα μούρα, πάγος και 1/3 της κούπας 0% γιαούρτι. Χτυπάμε στο μπλέντερ καλά και έχουμε ένα τέλειο, δροσερό smoothie που μας γεμίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

¾ της κούπας μάνγκο
Καταψύξτε το αν θέλετε, για να έχει την αίσθηση σορμπέ, αλλά σε κάθε περίπτωση το μάνγκο είναι ένα εξαιρετικά ωφέλιμο φρούτο, που θα σας προσφέρει μόλις 90 θερμίδες για αυτή την μερίδα.

8 baby καρότα με χούμους
Τα καρότα προσφέρουν φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, ενώ 2 κουταλιές της σούπας χούμους μας δίνουν πρωτεΐνη. Μαζί είναι ίσως από τους πιο χορταστικούς αλλά και ελαφρείς συνδυασμούς.

Φέτες μήλου με φιστικοβούτυρο
Μην χρησιμοποιήσετε περισσότερες από δύο κουταλιές της σούπας φιστικοβούτυρο, και χρησιμοποιήστε ¾ της κούπας φέτες μήλου. Εκπληκτικό σνακ για άμεση ενέργεια, καθώς προσφέρει ίνες, λιπαρά και πρωτεΐνη.

Γιαούρτι με ηλιόσπορους
Οι ωμοί ηλιόσποροι είναι σούπερ υγιεινοί, και συνδυάζοντάς τους με μια μικρή κούπα 0% γιαούρτι, έχουμε ένα χορταστικό πιάτο.

Μια κούπα ντοματόσουπα
Η ντοματόσουπα είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί, και περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας. Μία κούπα θα μας στοιχίσει μόλις 74 θερμίδες.

Μια κούπα σταφύλια
Αυτό το φρούτο, εκτός από τα θρεπτικά συστατικά του, είναι πολύ χαμηλό και σε θερμίδες, καθώς μας προσφέρει μόλις 62 θερμίδες ανά κούπα.

Με στοιχεία από το iatronet.gr


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα