1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Εκπρόσωπος ιερέων για τη μη χρήση μάσκας στον Άγιο Δημήτριο: Ο νόμος το επιτρέπει


Αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να επικρίνουν τους ιερείς και τους ψάλτες, οι οποίοι κατά τη χθεσινή δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου δεν φορούσαν μάσκα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, π. Γ. Κωνσταντίνου, μιλώντας στο Mega, δήλωσε ότι η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση ορίζει ότι «οι λειτουργοί και ιεροψάλτες, το απαραίτητο προσωπικό, όταν τελείται η θεία λειτουργία και άλλες ακολουθίες δεν φορούν μάσκα».

Στο μεταξύ, εντύπωση και ποικίλα σχόλια προκάλεσαν οι εικόνες συνωστισμού των πιστών έξω από τον Ναό στη διάρκεια της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ. “Την ώρα που οδεύουμε ολοταχώς για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων ημερησίως, η κυβέρνηση συνεχίζει την ανεύθυνη στάση για ψηφοθηρικούς λόγους. Σήμερα όλοι είδαμε συνωστισμό πιστών κατά τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη” ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα