1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Είχαμε πέντε θύματα το χειμώνα, η εκκλησία έπρεπε να μείνει αμέτοχη;


Το δικό του μήνυμα για την ανάγκη των εμβολιασμών μέσα στην πανδημία, στέλνει ο π. Ανδρέας Καλιοντζάκης, ο οποίος ήταν ο πρώτος ιερέας πανελλαδικά που πήρε την πρωτοβουλία να «μετατρέψει» την ενορία του σε εμβολιαστικό κέντρο.

«Ο μεγάλος εχθρός μας είναι προς το παρόν ανίκητος και το μόνο όπλο που υπάρχει είναι το εμβόλιο», ανέφερε μιλώντας στο Creta24. «Σκέφτηκα πώς μπορώ να βοηθήσω τον κόσμο, μέσω της εκκλησίας, να απαλλαγεί από αυτόν τον κίνδυνο; Εδώ στις Αρχάνες είχαμε πέντε θύματα το χειμώνα, τότε που το εμβόλιο δεν ήταν ακόμα διαθέσιμο. Βλέποντας όλα αυτά, η εκκλησία έπρεπε να μείνει αμέτοχη;», διερωτήθηκε.

Οι εμβολιασμοί είναι προγραμματισμένοι να πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό της Παναγίας στις Άνω Αρχάνες.

Η πρωτοβουλία του ιερέα έχει τη στήριξη και του ετέρου και μεγαλύτερου σε ηλικία εφημέριου του Ναού, π. Γεώργιου Κασσαβετάκη, που τονίζει ότι ο Θεός τάσσεται υπέρ της ζωής και κατά συνέπεια υπέρ της υγείας. «Αυτό που γίνεται είναι το αυτονόητο. Ο Χριστός θέλει να είμαστε υγιείς. Αυτός που αρνείται το εμβόλιο, αρνείται τη ζωή», τόνισε ο ίδιος.

Τον ιερέα στηρίζουν επίσης και οι κάτοικοι των Αρχανών, οι οποίοι βλέπουν θετικά την όποια προσπάθεια για ενίσχυση του τείχους ανοσίας. «Ο παπά Ανδρέας είναι πρωτοπόρος στα πάντα», «θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα και η ανταπόκριση δείχνει ότι το μήνυμα περνάει», δηλώνουν εμφαντικά οι κάτοικοι.

Η δημοτική αρχή πάντως, σε συνεργασία με την εκκλησία, στηρίζουν τη δράση των εμβολιασμών, ενώ σκοπεύουν να διευρύνουν το πλαίσιο ενίσχυσης της ανοσίας. Την πρωτοβουλία του πατήρ Ανδρέα Καλιοντζάκη στηρίζει και ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικιλιάς, ο οποίος εκφράστηκε δημόσια υπέρ της δράσης εμβολιασμών σε ιερούς ναούς.

Κλείνοντας, ο ιερέας ανέφερε ότι από τις Αρχάνες έχει αποσπάσει μέχρι στιγμής, μόνο θετικά σχόλια. «Έχω μηνύματα από άλλους, άγνωστους σε εμένα, τα οποία είναι απειλητικά και υβριστικά, αλλά εγώ τους απαντώ με ευχές αγάπης», σημείωσε κλείνοντας.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα