1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Είστε υπέρ ή κατά της καύσης των νεκρών;


Ερώτηση: Τι λέει η Αγία Γραφή για την καύση των νεκρών; Πρέπει οι Χριστιανοί να αποτεφρώνονται;

Απάντηση: Η Αγία Γραφή δεν διδάσκει κάτι συγκεκριμένο για την καύση των νεκρών. Υπάρχουν περιστατικά στην Παλαιά Διαθήκη καύσης ανθρώπων μέχρι θανάτου (Α΄ Βασιλέων 16:18, Β΄ Βασιλέων 21:6) και καύσης ανθρώπινων λειψάνων (Β΄ Βασιλέων 23:16-20) αλλά αυτά δεν είναι παραδείγματα καύσης νεκρών. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι στα εδάφια Β΄ Βασιλέων 23:16-20, η καύση των ανθρώπινων οστών στο βωμό βεβήλωσαν τον βωμό. Ταυτόχρονα, ο Νόμος της Παλαιάς Διαθήκης δεν προστάζει πουθενά να μην γίνεται καύση νεκρών, ούτε αποδίδει κάποια κατάρα ή κρίση σε κάποιον που έχει αποτεφρωθεί.

Η καύση των νεκρών γινόταν στα βιβλικά χρόνια αλλά δεν ήταν συνηθισμένη πρακτική από τους Ισραηλίτες ή από τους πιστούς της Καινής Διαθήκης. Στους πολιτισμούς της Αγίας Γραφής, η ταφή σ΄ έναν τάφο, σπηλιά ή στο έδαφος ήταν ο συνήθης τρόπος ταφής ενός νεκρού ανθρώπινου σώματος (Γένεση 23:19, 35:4,2, Α΄ Χρονικών 16:14, Κατά Ματθαίον 27:60-66). Ενώ η ταφή ήταν η κοινή πρακτική, η Αγία Γραφή πουθενά δεν προστάζει αυτή ως την μοναδική μέθοδο που επιτρέπεται.

Μπορούνε οι Χριστιανοί να ασκούν την καύση των νεκρών; Και πάλι, δεν υπάρχει ρητή βιβλική εντολή κατά της καύσης των νεκρών. Μερικοί πιστοί έχουν αντιρρήσεις με την πρακτική της καύσης, στη βάση ότι δεν αναγνωρίζεται έτσι ότι μια μέρα ο Θεός θα αναστήσει τα σώματά μας και θα τα ενώσει με τις ψυχές / πνεύματά μας (Α΄ Κορινθίους 15:35-58, Α΄ Θεσσαλονικείς 4:16). Ωστόσο, το γεγονός ότι ένα σώμα έχει αποτεφρωθεί δεν κάνει καθόλου πιο δύσκολο για τον Θεό να αναστήσει αυτό το σώμα. Τα σώματα των Χριστιανών που πέθαναν πριν χίλια χρόνια έχουν μέχρι τώρα μετατραπεί πλήρως σε σκόνη. Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν εμποδίζει τον Θεό να αναστήσει τα σώματά τους. Αυτός τα δημιούργησε αρχικά, δεν θα έχει καμιά δυσκολία να τα ξαναδημιουργήσει. Η καύση δεν κάνει τίποτα παρά να «επισπεύδει» τη διαδικασία της μετατροπής ενός σώματος σε σκόνη. Ο Θεός είναι εξίσου ικανός να αναστήσει τα υπολείμματα κάποιου που αποτεφρώθηκε και τα υπολείμματα κάποιου που δεν αποτεφρώθηκε. Το ζήτημα της ταφής ή της αποτέφρωσης είναι μέσα στη σφαίρα της χριστιανικής ελευθερίας. Ένα άτομο ή μια οικογένεια που εξετάζει το θέμα αυτό θα πρέπει να προσεύχεται για σοφία (Ιακώβου 1:5) και να ακολουθεί την πεποίθηση στην οποία καταλήγει.

Είστε υπέρ ή κατά της καύσης των νεκρών;

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα