1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Είναι λάθος να πίνουμε ροζέ κρασί τον χειμώνα;


Το ροζέ κρασί είναι ένα κρασί που έχει καθιερωθεί για κάποιο ανεξήγητο λόγο ότι πίνεται μόνο το καλοκαίρι.

Είναι αλήθεια ότι ο καιρός καθώς και η διάθεση υπαγορεύει αυτό που βάζουμε στο ποτήρι μας. Αλλά το ροζέ κρασί είναι καλό όλο το χρόνο. Οι πωλήσεις συνεχίζουν να αυξάνονται (το 11% του συνόλου των κρασιών που αγοράζονται στα σούπερ μάρκετ είναι ροζέ). Δεν το αγοράζουμε μόνο κατά τη διάρκεια των θερμότερων μηνών.

Είναι τα ροζέ κρασιά κατάλληλα για συνδυασμό με πικάντικα πιάτα;
Ποιο ροζέ όμως ταιριάζει με το καλοκαίρι; Το καλοκαίρι, είναι ωραίες οι αποχρώσεις του σολομού στα Provençal rosés. Σε μια σκοτεινή και παγωμένη νύχτα είναι καλύτερο να επιλέξουμε ένα ψυχρό ποτήρι διαφανές Languedoc ή ένα ροζέ από το Αμύνταιο, την Πελοπόννησο ή την Κρήτη, όχι μόνο επειδή φαίνεται όμορφο, αλλά η πιο εμφατική γεύση του ταιριάζει με τον χειμώνα. Στην πραγματικότητα, όσο πιο πολύ κρυώνει ο καιρός, τόσο πιο σκούρο είναι το ροζέ που επιλέγουμε.

Το κλίμα φαίνεται να επηρεάζει την επιλογή των ανθρώπων στα ροζέ τόσο πολύ ώστε οι γάλλοι οινοποιοί κάνουν διαφορετικές αποχρώσεις για να στείλουν όχι μόνο σε διαφορετικές χώρες αλλά σε διαφορετικά μέρη της Γαλλίας. Έχει παρατηρηθεί ότι στον Βορρά, που είναι πιο κρύα φαίνονται να προτιμούν το ροζέ πιο βαθύ χρώματος.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα