1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Είναι η ηθελημένη καθυστέρηση του οργασμού επικίνδυνη για την υγεία;



Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021, 21:38

Πολλά άτομα χρησιμοποιούν την τεχνική της καθυστέρησης του οργασμού ώστε να αυξήσουν τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας και την ένταση της διέγερσης ή να εξερευνήσουν διαφορετικούς τρόπους σεξουαλικής απόλαυσης.  Η τεχνική αυτή μπορεί να αυξήσει τη σεξουαλική ευχαρίστηση καθώς φέρνει το άτομο στο σημείο πριν το οργασμό αρκετές φορές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο κατά τη σεξουαλική επαφή με σύντροφο όσο και κατά τον αυνανισμό. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από όλους, ανεξάρτητα από το φύλο, τη σεξουαλική ταυτότητα ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

 Για κάθε άτομο η τεχνική μπορεί να εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό. Για πολλούς ενδέχεται να είναι ο τρόπος ενίσχυσης της ευχαρίστησης ή εξερεύνησης του σώματος και της  σεξουαλικότητας, για άλλους μπορεί να είναι ένας τρόπος να χτίσουν μια σχέση εμπιστοσύνης με τον/την  σύντροφο, ενώ στην περίπτωση ορισμένων ανδρών η τεχνική χρησιμοποιείται για την αποφυγή της πρόωρης εκσπερμάτισης. 

Σε γενικες γραμμές πρόκειται για μια ασφαλή τεχνική καθώς είναι σχεδόν απίθανο να προκαλέσει παρενέργειες που διαρκούν. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει υπέρταση της επιδιδυμίδας, μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από πόνο και αίσθημα βάρους στους όρχεις, οι οποίοι ενδέχεται επίσης να αποκτήσουν μια μπλε χρώση. Τα συμπτώματα αυτά οφείλονται στη μειωμένη ροή αίματος από το πέος.  

Η τεχνική ωστόσο δεν αποτελεί αιτία στυτικής δυσλειτουργίας ούτε είναι δυνατό να προκαλέσει διαταραχές της εκσπερμάτισης, όπως είναι η αδύναμη  ή η παλίνδρομη εκσπερμάτιση.

Σε κάθε περίπτωση, όταν η τεχνική χρησιμοποιείται από ζευγάρι είναι σημαντικό να έχει συζητηθεί πιο πριν και να συναινούν στη χρήση της και οι δυο σύντροφοι. 

Πηγή: andrologia.gr 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021, 22:28



Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα