1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

” Είναι ανοησίες όσοι λένε ότι είναι του διαβόλου”(video)


Υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στους ιερείς, αλλά και όλους τους πολίτες, μίλησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στην Κοινωνία Ώρα Mega.

«Όλοι πρέπει να εμβολιαστούμε για να εκλείψει η πανδημία. Η πορεία της και η εξέλιξή της δύο χρόνια τώρα δε δείχνει στοιχεία ύφεσης. Αυτό έχει συνέπειες παντού. Πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσουμε ότι δεν μπορούμε να παίζουμε και να αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο αυτό με παιδαριώδη τρόπο», είπε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει φάρμακο, δεν έχουμε άλλο τρόπο να αντισταθούμε, παρά μόνο το εμβόλιο. Είναι ανοησίες όσοι λένε ότι το εμβόλιο είναι του διαβόλου και ότι ο Θεός θα μας βοηθήσει να το ξεπεράσουμε, δεν είναι σοβαρά πράγματα. Δεν υπάρχουν μόνο στην Εκκλησία αυτά, αλλά σε όλους του χώρους, ακόμα και μέσα στον ιατρικό κόσμο, όπως είδαμε και στο Ασκληπιείο. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι αν ο ιός είναι πρόκληση ζωής ή θανάτου. Αν θέλουμε να προστατεύσουμε τη ζωή τη δική μας και των συνανθρώπων μας πρέπει να εμβολιαστούμε. Αυτή είναι η ηθική διάσταση της υποχρεωτικότητας. Το πώς θα εφαρμοστεί η υποχρεωτικότητα δεν είναι θέμα της εκκλησίας, αλλά της πολιτείας», συνέχισε ο ίδιος.

«Κάθε άνθρωπος που έρχεται σε επαφή με ομάδες ανθρώπων, πρέπει να προφυλάξει τον αυτό του, να προφυλαχτεί από τους άλλους και να προφυλάξει και τους άλλους. Πώς γίνεται άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με γέρους, ή παιδιά να είναι ανεμβολίαστοι; Δεν είναι εύκολο να είμαστε αρνητικοί απέναντι στον εμβολιασμό. Εγώ δέχομαι την υποχρεωτικότητα στους ιερείς, εγώ το έκανα το εμβόλιο. δεν υπάρχει άλλος τρόπος, η πορεία της πανδημίας δεν είναι φθίνουσα. Υποχρεωτικό να γίνει το εμβόλιο για όλους, όχι μόνο για τους ιερείς. Αν δεν γίνει υποχρεωτικό, αφήνουμε τη δυνατότητα στους αναποφάσιστους να αναπτυχθεί μέσα τους μια σκέψη και προβληματισμός ότι δεν είναι κακό να μην κάνουν το εμβόλιο. Η υποχρεωτικότητα έχει ηθική διάσταση απέναντι στο ερώτημα ζωή ή θάνατος», τόνισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα