1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Δροσερό καλοκαιρινό γλυκάκι (Video) | Συνταγές



Ένα πεντανόστιμο δροσερό καλοκαιρινό γλυκάκι για να σας δροσίσει τις καυτές μέρες του καλοκαιριού και όχι μόνο. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα γλυκό που με τη βοήθεια του βίντεο θα το φτιάξετε και εσείς οι αρχάριοι και θα το απολαύσετε ως ένα δροσιστικό γλύκισμα όλες τις ώρες της ημέρας τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού αλλά και ως τέλειο επιδόρπιο όλες τις εποχές του χρόνου. Δοκιμάστε το!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. γάλα πλήρες
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος light 12- 15% λιπαρά (ή φυτική κρέμα γάλακτος)
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 60 γρ. κρύο νερό
  • 2 βανιλίνες
  • μαρμελάδα επιλογής σας
  • 6 μπισκότα στρογγυλά mini γεμιστά, επιλογής σας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, τα βάζετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύετε καλά με σύρμα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν να λιώσει η ζάχαρη, ανακατεύοντας συχνά.
  2. Εν τω μεταξύ σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνετε το κρύο νερό και τη σκόνη ζελατίνης, τα ανακατεύετε πολύ καλά με ένα κουταλάκι και τα αφήνετε στην άκρη για 5-10 λ μέχρι να φουσκώσει.
  3. Μόλις ζεσταθεί πολύ καλά το μείγμα γάλακτος-κρέμας γάλακτος και αρχίσουν να “φαίνονται” οι πρώτες “φουσκαλίτσες” βρασίματος το αποσύρετε αμέσως τη κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνετε τις βανιλίνες και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη για 5 λ να κρυώσει.
  4. Μετά τα 5 λ προσθέτετε τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί πλήρως μέσα στο μείγμα. Στραγγίζετε, με λεπτό σουρωτήρι, το μείγμα μέσα σε μπολ και μετά γεμίζετε ισομερώς 6 ατομικά μπολάκια ή κοντά και φαρδιά ποτήρια, φροντίζοντας να μην τα γεμίσετε πολύ για να απλώσετε από πάνω 1 στρώση μαρμελάδας.
  5. Τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες να σταθεροποιηθούν οι κρέμες. Στη συνέχεια τις βγάζετε, απλώνετε από πάνω, με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής μια στρώση μαρμελάδα επιλογής σας και τα διακοσμείτε με ένα mini μπισκότο. Καλή σας απόλαυση!

Δείτε σε video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Δροσερό καλοκαιρινό γλυκάκι (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα