1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Δροσερό γλυκό ψυγείου με όρεο με 3 μόνο υλικά (Video) | Συνταγές

Ένα δροσερό γλυκάκι ψυγείου με μπισκότα όρεο, με αφράτη, αέρινη κρέμα σοκολάτας και σαντιγί για να το απολαύσετε μόνοι σας, με την οικογένειά σας αλλά και με τους επισκέπτες σας με το καφεδάκι σας ή σαν το ιδανικό επιδόρπιο. Μια απλή, εύκολη, γρήγορη και πανεύκολη συνταγή με 3 μόνο υλικά που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας. Δοκιμάστε τη!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 10 μπισκότα Oreo + επιπλέον για διακόσμηση (προαιρετικά)
  • 1/4 φλ. τσαγιού σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη (ή πολύ ψιλοκομμένη-δείτε στο βίντεο)
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα

Εκτέλεση συνταγής

  

  1. Ρίχνετε τμηματικά τα μπισκότα σε μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε χοντρά ψίχουλα (δείτε βίντεο). Τα μεταφέρετε σε μπολ και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Λιώνετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί (φροντίζοντας το μπολ που τη τοποθετήσατε να μην ακουμπά στο νερό της κατσαρόλας που θα πρέπει να σιγοβράζει) ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει τελείως. Την αποσύρετε από το μπεν μαρί και την αφήνετε στην άκρη.
  3. Ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να στέκεται και να κάνει “πτυχές”. Μεταφέρετε τη μισή σαντιγί σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και αφήνετε την υπόλοιπη μέσα στο μπολ.
  4. Προσθέτετε στο μπολ με την υπόλοιπη σαντιγί τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε ένα αφράτο σοκολατένιο μείγμα.
  5. Μοιράζετε το σοκολατένιο μείγμα σαντιγί ομοιόμορφα σε μπολάκια ή ποτηράκια επιλογής σας και από πάνω απλώνετε μια στρώση με τριμμένα όρεο, φροντίζοντας να αφήσετε το 1/4 περίπου της ποσότητάς τους για πασπάλισμα. 
  6. Με τη βοήθεια του κορνέ απλώνετε από πάνω σαντιγί, τη πασπαλίζετε με τριμμένα όρεο και τελειώνετε τοποθετώντας στη κορυφή τους από μια ροζέτα σαντιγί και προαιρετικά από ένα μπισκότο όρεο. Τα βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες και μετά τα σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Δροσερό γλυκό ψυγείου με όρεο με 3 μόνο υλικά (Video)

 

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα