1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Δροσερή κρέμα βανίλιας με επικάλυψη καραμέλας (Video) | Συνταγές


Μια δροσερή κρέμα βανίλιας με υπέροχη γεύση και υφή καλυμμένη με καραμέλα. Έχετε στο σπίτι γάλα, ζάχαρη, βανίλια, αλεύρι, βούτυρο και κορν φλάουρ; Τότε φτιάξτε γρήγορα και εύκολα ένα φανταστικό γλύκισμα, με λίγα απλά υλικά και που δεν απαιτεί ψήσιμο, που θα λατρέψει η οικογένεια σας και οι φίλοι σας. Μια πανεύκολη συνταγή που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε.

Δείτε πιο κάτω στο βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • Για τη κρέμα
  • 100 γρ. βούτυρο + 2 πρέζες αλάτι
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες λιπαρών
  • 80 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Για τη καραμέλα
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 300 ml νερό (200 + 100 ml χωριστά)
  • 90 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη κρέμα: Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε το βούτυρο με 2 πρέζες αλάτι και το λιώνετε, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Μόλις πάρει βράση ρίχνετε όλο το αλεύρι με μια κίνηση και ανακατεύετε με σύρμα, με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το αλεύρι.
  2. Στη συνέχεια αρχίζετε να προσθέτετε τμηματικά το γάλα, λίγο τη φορά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματώνετε πλήρως μετά από κάθε προσθήκη. Όταν ενσωματωθεί όλο και έχετε ένα λείο μείγμα ρίχνετε τα 80 γρ. ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να έχετε ένα υδαρές πηχτό μείγμα (βλέπε βίντεο).
  3. Αποσύρετε τη κρέμα από τη φωτιά και την αφήνετε να χλιαρίνει ελαφρώς, ανακατεύοντάς τη τακτικά. Μετά τη μεταφέρετε σε πυρίμαχο βαθύ σκεύος που να χωρά και η καραμέλα στην επιφάνεια της κρέμας.
  4. Σκεπάζετε τη κρέμα με πλαστική μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να ακουμπά απευθείας πάνω στη κρέμα για να μην κάνει κρούστα και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λ να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
  5. Για τη καραμέλα: Ρίχνετε σε ένα μπολ τη 1 κ.σ. κορν φλάουρ μαζί με 200 ml από το νερό και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Το αφήνετε στην άκρη μέχρι να το χρειαστείτε.
  6. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε τη ζάχαρη και την ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά, διαρκώς με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να λιώσει και να πάρει ένα όμορφο ελαφρύ χρώμα καραμέλας. Μετά προσθέτετε τα υπόλοιπα 100 ml νερό και ανακατεύετε αμέσως με γρήγορες κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί.
  7. Προσθέτετε και το μείγμα νερού-κορν φλάουρ και συνεχίζετε το ανακάτεμα, σπάζοντας τυχόν “γρομπαλάκια” καραμέλας με τη σπάτουλα, μέχρι να πυκνώσει η καραμέλα (Δείτε στο βίντεο την υφή της). Την αποσύρετε από τη φωτιά.
  8. Βγάζετε τη κρέμα από το ψυγείο, αφαιρείτε τη πλαστική μεμβράνη και ρίχνετε τη καραμέλα πάνω στην επιφάνειά της. Την απλώνετε ομοιόμορφα με τη σπάτουλα και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λ πριν τη σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Δροσερή κρέμα βανίλιας με επικάλυψη καραμέλας (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα