1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ | Vegan προτάσεις για δροσιά το καλοκαίρι


Ψάχνεις για λίγη δροσιά το καλοκαίρι; Είσαι vegan; Τότε σου έχουμε τα καλύτερα φρούτα και λαχανικά που θα δουλέψουν στο σώμα σου καλύτερα και από κλιματιστικό.

Σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Αποτελούνται από 80 – 95% νερό, γεγονός που τα καθιστά πολύ εύπεπτα. Μάλιστα, περνούν γρήγορα από το πεπτικό σύστημα, δίνοντας μια αίσθηση δροσιάς στο σώμα. Σε αυτήν την κατηγορία συγκαταλέγονται το μαρούλι ρομάνα, η ρόκα, το σπανάκι, το σέσκουλο και οι πικραλίδα είναι μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές επιλογές.

Φράουλες και μούρα

Οι φράουλες, τα βατόμουρα, τα σμέουρα και τα κράνμπερι είναι ανήκουν στην κατηγορία των αλκαλικών φρούτων «yin», της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής, σύμφωνα με την οποία δημιουργούν μια κρύα ενέργεια στο σώμα.

Φύκια

Βρίσκονται στην κινέζικη κουζίνα, μπαίνουν σε σαλάτες, είναι τραγανά και περιλαμβάνουν επιλογές όπως τα wakame και τα nori. Τα φύκια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, φώσφορο και βιταμίνες, και σύμφωνα πάλι με την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική φέρνουν μια αύρα δροσιάς στο σώμα μετά την κατανάλωσή τους.

Μπανάνες

Είναι γλυκές στη γεύση και «δροσερές» κατά την κατανάλωσή τους, αφού μειώνουν την αίσθηση ζέστης που συνοδεύει την πέψη, ενυδατώνουν και απομακρύνουν τις τοξίνες. Αν μετά από ένα γεύμα νιώθεις βαρύς και ζεσταίνεσαι, μια μπανάνα μπορεί να βοηθήσει στο να ανακουφιστείς.

Νερό καρύδας

Το νερό καρύδας έχει φυσικές δροσιστικές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στο να αντιμετωπίσεις τις υψηλές θερμοκρασίες. Ενυδατώνει το σώμα και εξισορροπεί τους ηλεκτρολύτες που παράγουν θερμότητα.

Δες περισσότερα για το νερό καρύδας εδώ. 

Πεπόνι

Ένα δροσερό πεπόνι μπορεί να σβήσει ακόμη και την πιο έντονη δίψα. Μια μόνο φέτα προσφέρει την απόλυτη δροσιστική εμπειρία, έχει λίγες θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (95%), γεγονός που το καθιστά ένα εξαιρετικά δροσερό φρούτο.

Καρπούζι

Το αντίπαλο δέος του πεπονιού, είναι επίσης πλούσιο σε νερό (92%), άκρως καλοκαιρινό, και βοηθά σημαντικά στην ενυδάτωση του σώματος, χαρίζοντας αίσθηση δροσιάς. Σε καθημερινή κατανάλωση, μπορεί να ρυθμίζει την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος.

Μέντα

Από τα πιο δημοφιλή βότανα, η μέντα συνήθως προστίθεται στα τρόφιμα ή τα ποτά για να εξουδετερώσει τη θερμική επίδραση που έχουν στο σώμα. Δεν ελέγχει μόνο τη θερμοκρασία του σώματός, αλλά προσφέρει και ένα δροσερό, ανακουφιστικό αποτέλεσμα, ιδιαίτερα αν την ανακατέψεις σε νερό.

Αγγούρι

Ακριβώς όπως το πεπόνι, το αγαπημένο αγγουράκι έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην ανακούφιση της δυσκοιλιότητας, ένα από τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τα καλοκαίρια ή όταν η θερμότητα του σώματος αυξάνεται.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα