1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ | 6 τρόποι για να ενισχύσετε τη γεύση του νερού


Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το νερό είναι πηγή ζωής. Ο οργανισμός χρειάζεται καθημερινά μια μεγάλη ποσότητα νερού για να λειτουργήσει σωστά. Μάλιστα, η επίδραση της σωστής ενυδάτωσης φαίνεται τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική μας υγεία.

Παρ’ όλα αυτά, πολλοί δυσκολεύονται να καταναλώσουν την ποσότητα του νερού που ενδείκνυται για τον οργανισμό τους. Εάν είστε ένας από αυτούς, πρέπει να βρείτε μικρούς και έξυπνους τρόπους για να κάνετε την κατανάλωση νερού μια καθημερινή συνήθεια. Ένας από αυτούς είναι να αρωματίσετε το νερό σας με διάφορα υλικά, για να του δώσετε μια ελαφριά γεύση που θα σας κάνει να πίνετε περισσότερο. Θυμηθείτε όμως να χρησιμοποιήσετε μόνο νερό από τα υπερσύγχρονα φίλτρα νερού Camelot, μιας και το χλώριο και τα άλλα χημικά δίνουν στο νερό μια δυσάρεστη γεύση και μακροπρόθεσμα επικινδυνότητα για την υγεία μας.

Με τους παρακάτω τρόπους, θα αρωματίσετε το νερό σας και θα ενισχύσετε τη γεύση του.

#1 Με Αγγούρι και Δυόσμο

Ο συνδυασμός του νερού με το αγγούρι και το δυόσμο είναι εξαιρετικά δροσιστικός. Για να το ετοιμάσετε, χρησιμοποιήστε τα φίλτρα νερού για να πάρετε ένα λίτρο καθαρό νερό. Στη συνέχεια, ανακατέψτε μέσα ένα αγγουράκι, κομμένο σε φέτες. Προσθέστε τα φύλλα του δυόσμου και αφήστε τα υλικά να αφήσουν το άρωμά τους στο νερό. Αν θέλετε πιο ενισχυμένη γεύση, μπορείτε επίσης να προσθέσετε και λίγες φέτες λεμόνι ή λάιμ.

#2 Με Λεμόνι και Εσπεριδοειδή

Με το συγκεκριμένο συνδυασμό θα έχετε ένα πολύ αρωματικό αποτέλεσμα, μιας και τα εσπεριδοειδή αναδύουν έντονα αρώματα. Για τη συγκεκριμένη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια φρούτα έχετε ήδη στο σπίτι, όπως λεμόνι, λάιμ, πορτοκάλι, ή ακόμα και σαγκουίνι. Σε κάθε περίπτωση, πλύντε τα καλά με φιλτραρισμένο νερό και κόψτε τα σε φέτες. Πιείτε αυτό το νερό όποτε έχετε ανάγκη για αναπλήρωση της ενέργειάς σας.

#3 Με Μέντα και Πορτοκάλι

Ακόμα ένας συνδυασμός που αξιοποιεί το υπέροχο άρωμα των εσπεριδοειδών είναι το αρωματισμένο νερό με μέντα και πορτοκάλι. Πρόκειται για το ιδανικό νερό για όταν χρειάζεται να δροσιστείτε άμεσα. Χρησιμοποιήστε ένα λίτρο νερό από τα φίλτρα νερού και τοποθετείστε μέσα φέτες από ένα πορτοκάλι και μπόλικα φύλλα μέντας.

#4 Με Μήλο και Κανέλα

Το συγκεκριμένο αρωματισμένο νερό είναι ένας ιδιαίτερος γευστικός συνδυασμός που θυμίζει φθινόπωρο. Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστείτε δύο κόκκινα μήλα και τέσσερα ξυλάκια κανέλας. Ανακατέψτε τα σε νερό από τα φίλτρα νερού Camelot και καταναλώστε το αρωματισμένο νερό όλες τις ώρες της ημέρας.

#5 Με Αχλάδι και Ρόδι

Ακόμα ένας φθινοπωρινός συνδυασμός είναι το νερό με αχλάδι και ρόδι. Το μόνο που θέλετε για να το ετοιμάσετε είναι ένα αχλάδι κομμένο σε φέτες και τους σπόρους από μισό ρόδι. Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα λίτρο φιλτραρισμένο νερό και αφήστε τις γεύσεις και τα αρώματα να αναδυθούν. 

#6 Με Ακτινίδιο και Φράουλα

Μια πρόταση για πιο εξωτικά αρωματισμένο νερό είναι να χρησιμοποιήσετε ακτινίδιο και φράουλα. Για μισό λίτρο νερό, θα χρειαστείτε ένα ακτινίδιο και τέσσερις φράουλες κομμένες σε φέτες. Αν δε μπορείτε να βρείτε φρέσκες φράουλες, μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με μύρτιλα. 

Με τα φίλτρα νερού Camelot απολαμβάνετε πάντα νερό χωρίς καμία δυσάρεστη οσμή και με τέλεια γεύση, μιας και φιλτράρονται όλα τα χημικά. Ωστόσο, αν θέλετε ιδέες για να ενισχύσετε τη γεύση του νερού σας, μπορείτε να δοκιμάσετε έναν από τους παραπάνω γευστικούς συνδυασμούς.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα