1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ | Τροφές για αυξημένη λίμπιντο


Όλοι μας σχεδόν έχουμε βιώσει κάποια στιγμή να φτάνουμε σε ένα τέλμα στις ερωτικές μας σχέσεις. Στην προσπάθεια μας να τονώσουμε την ερωτική μας διάθεση ώστε η λίμπιντο να πάρει ξανά την ανιούσα, έχουμε δοκιμάσει διάφορα πράγματα, για να επανέλθει ο αισθησιασμός στο κρεβάτι μας (η και σε άλλα έπιπλα ή συσκευές του σπιτιού). Έτσι λοιπόν άλλοτε χρησιμοποιούμε sexy εσώρουχα, άλλοτε προτείνουμε kinky ερωτικά παιχνίδια κι άλλοτε θυμόμαστε all time classic αφροδισιακές συνταγές γιατί η αυξημένη λίμπιντο περνά κι από το στομάχι.

Έτσι λοιπόν βρήκαμε τροφές που αυξάνουν τη λίμπιντο και στρώσαμε το τραπέζι μας κατάλληλα, κρατώντας το «επιδόρπιο» για το τέλος.

Στρείδια

Σίγουρα πρόκειται για τον πλέον ξακουστό θαλασσινό μεζέ που ξυπνά στο κορμί σου μια φούντωση, μια φλόγα. Για αυτόν τον λόγο βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα με τα ψώνια μας μιας και γενικότερα τα μαλάκια – συμπεριλαμβανομένων των μυδιών και των κτενών – βρέθηκαν να έχουν ιδιότητες που προκαλούν έντονη ερωτική επιθυμία.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένας καθηγητής Χημείας στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακάλυψε ότι τα μύδια περιείχαν το αμινοξύ – D-ασπαρτικό οξύ – το οποίο έχει βρεθεί ότι αυξάνει το επίπεδο των ορμονών του φύλου σε αρουραίους. Και ο ψευδάργυρος στα στρείδια μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες με χαμηλή τεστοστερόνη, η οποία μπορεί να προκληθεί από ανεπάρκεια ψευδαργύρου.

Σοκολάτα

Όποιος λέει ότι δεν έχει διεγερθεί στη θέα μιας λαχταριστής σοκολάτας, μάλλον λέει ψέματα. Κι επειδή δεν μιλάμε στον αέρα έχουμε και τα στοιχεία να το αποδείξουμε. Οι γιατροί στο Κρατικό Ψυχιατρικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης έφεραν πρώτη φορά στο τραπέζι την ιδέα της σοκολάτας ως αφροδισιακό στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Η σοκολάτα περιέχει μια χημική ουσία που ονομάζεται φαινυλαιθυλαμίνη – PEA – η οποία δρα ως αμφεταμίνη στον εγκέφαλο, προκαλώντας την απελευθέρωση των ορμονών νορεπινεφρίνη και ντοπαμίνη για να δημιουργήσει συναισθήματα ευφορίας.

Ωστόσο, περαιτέρω μελέτες έδειξαν ότι τα επίπεδα της ΡΕΑ δεν έφτασαν ούτε καν στα αιματοκύτταρα.

Τρούφα

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αναφωνήσει κοιτώντας τον/ην άλλο/η στα μάτια «Άχ, μίλα μου για τρούφα. Βλέπεις,όταν μιλάμε για φερομόνες, η τρούφα (η ποικιλία μανιταριού) έχει τη μυρωδιά ανθρώπινων φερομινών! Εάν αποφασίσετε να φάτε, μην μπείτε στον κόπο να πάρετε κονσέρβα.

Μπριζόλα

Η ατάκα φάε μάνα μου μπριτζόλα είναι γνώστη κι αρκούντως περιγραφική της αυξημένης λίμπιντο που προκαλεί μια καλοψημένη μοσχαρίσια. Σύμφωνα με μελέτες στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, η μπριζόλα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο όσον αφορά τη γυναικεία διέγερση. Αυτό συμβαίνει επειδή το πλούσιο σε πρωτεΐνες άπαχο κόκκινο κρέας αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης ντοπαμίνης και νορεπινεφρίνης, οι οποίες αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό! Οι μπριζόλες είναι επίσης γεμάτες με ψευδάργυρο –κάτι που είναι προφανώς καλό αφροδισιακό για τους άντρες.

Σαμπάνια

Η σαμπάνια ως ένα από τα πλέον περιζήτητα προϊόντα πολυτελείας και συνδέεται πολύ συχνά με roleplaying παιχνίδια «αποπλάνησης». Άλλωστε ένα ποτήρι ακριβής σαμπάνιας αρκεί πολλές φορές για να έχεις την αίσθηση ότι «κακομαθαίνεις» ή σε «κακομαθαίνει» ο/η άλλος/η. Κάπου εδώ αξίζει σίγουρα να αναφέρουμε τις φήμες που λένε ότι η μυρωδιά που έχουν οι σαμπάνιες και τα αφρώδη κρασιά αντιγράφει τα αρώματα των γυναικείων φερομονών.

Καυτερές πιπεριές

Ιδιαίτερα καψωματικες οι καυτερές πιπεριές μπορούν να διεγείρουν το μέσα σου, ξυπνώντας ερωτικά πάθη. Βλέπεις, η καψαϊκίνη, η ουσία που κάνει καυτερές τις πιπεριές, έχει συνδεθεί με βελτιωμένη αγγειακή υγεία και αυξημένη τεστοστερόνη στους άνδρες, που έμμεσα βελτιώνουν την επιθυμία και τη σεξουαλική λειτουργία.

Καρπούζι

Το καλοκαιράκι στην ακρογυαλιά, να χαμε καρπούζι χάδια και φιλιά θα μπορούσε να λέει γνωστό ελληνικό τραγουδάκι για να περιγράψει την κατάσταση ιδανικά.

Άλλωστε το καρπούζι είναι πλούσιο σε φυτοθρεπτικά συστατικά, όπως το λυκοπένιο και η κιτρουλίνη, που χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία, με τρόπο ανάλογο με αυτό που το κάνουν φάρμακα όπως το βιάγκρα.

Με πληροφορίες από το iatronet.gr


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα