1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ | Λιλιπούτεια σνακ για το γραφείο


Πεινάσατε στο γραφείο, αλλά δε θέλετε να παραγγείλετε σουβλάκια. Αφενός δε θέλετε να φάτε πάλι απ’ έξω, κι αφετέρου δε θέλετε να μυρίζει όλο το βραβείο γύρο. Είναι λογικό. Είστε διακριτικοί και προσέχετε τη σιλουέτα σας. Γι’ αυτό εμείς εδώ θα σας δώσουμε μερικές προτάσεις.

Γιαούρτι με σπανάκι και μπανάνα

Καθαρίστε μία μπανάνα, κόψτε τη σε κομμάτια και ρίξτε τη σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε σπανάκι, αλάτι και ξίδι. Χτυπήστε για 1 λεπτό μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά. Μεταφέρτε το μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέστε γιαούρτι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Σερβίρετε με μπανάνα κομμένη σε φέτες.

Ψητά ρεβίθια

Νόμιζατε ότι τα ρεβίθια κάνουν μόνο σε κυρίως γεύμα; Λάθος! Απλώστε ένα αντικολλητικό χαρτί στο ταψί, απλώστε τα ρεβύθια χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους, πασπαλίστε με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε μέχρι να φτάσουν στη σύσταση που εσείς θέλετε. Ρίξτε τους λίγο πάπρικα και αλάτι στο τέλος και είστε έτοιμοι!

Αλμυρά αβγο-μάφινς

Σε μια πλαστική φόρμα για ατομικές μερίδες μάφινς βάλτε τυρί χαμηλών λιπαρών, γαλοπούλα, πιπεριές πολύχρωμες, και μανιτάρια. Γεμίστε τα ¾ της φόρμας με ασπράδια αυγού και βάλτε τα στο φούρνο για 30 λεπτά. Είστε έτοιμοι!

Ρολάκια τορτίγιας

Κόψτε την τορτίγια σε 3 ισόποσα μέρη. Γεμίστε με κοτόπουλο, ανθότυρο, και σπανάκι. Τυλίξτε τες και περάστε από πάνω με το πινέλο λίγο αυγό. Μπορείς να προσθέσεις σουσάμι. Ψήνεις στο φούρνο για 30 λεπτά.

Αυγόφετες

Βουτήξτε ψωμάκια ολικής σε χτυπημένο αυγό και ψήστε σε χαμηλή φωτιά στο αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι. Θα χρειαστούν 15 λεπτά. Στην συνέχεια πρόσθεσε μοτσαρέλα χαμηλών λιπαρών και φρέσκια ντομάτα.

Μήλο και φυστικοβούτυρο

Ακούγεται υπερβολικά απλό, είναι όμως πλήρες γεύμα. Το μήλο προσφέρει βιταμίνες και μια πολύ καλή δόση φυτικών ινών, ενώ το φυστικοβούτυρο είναι γεμάτο καλά λιπαρά και πρωτεΐνη. Αν θέλετε μπορείτε να ψήσετε λίγο το μήλο για να αναδειχθούν τα αρώματά του.

Cottage cheese με ξηρούς καρπούς

Το cottage cheese περιέχει πολύ χαμηλά λιπαρά, αλλά αρκετή πρωτεΐνη. Είναι πολύ υγιεινό αλλά και εύπεπτο, ενώ μερικοί ξηροί καρποί θα το εμπλουτίσουν με βιταμίνες. Αν πάρετε μια γενναιόδωρη ποσότητα μαζί σας, θα σας κρατήσει για αρκετή ώρα.

Χούμους με καρότα

Πρωτεΐνη, καλές φυτικές ίνες και μια πολύ γερή δόση βιταμινών, σε ένα σνακ που δεν χρειάζεται να προετοιμάσετε απολύτως τίποτα. Μπορείτε να κόψετε και λίγο αγγούρι μαζί.

Πρωτεϊνούχο γιαούρτι με φρούτα

Αν είστε από εκείνους που γυμνάζονται πριν η μετά τη δουλειά, τότε προτιμήστε ένα πρωτεϊνούχο γιαούρτι με μπανάνα (ή κάποιο άλλο φρούτο). Για να το παρασκευάσετε, θα χρειαστείτε ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης (στην αγορά έχει πολλών ειδών, ακόμη και για βίγκαν), γιαούρτι και μια μπανάνα. Ανακατέψτε το γιαούρτι με την πρωτεΐνη μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα και προσθέστε τη μπανάνα σε φέτες. Αν θέλετε και καλά λιπαρά στο γεύμα, προσθέστε κοπανισμένο λιναρόσπορο.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα