1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Δεν λειτουργούν τα ακουστικά σου; Δες τι μπορείς να κάνεις!


Βάζεις τα ακουστικά σου για να μιλήσεις στο τηλέφωνο κι απλά… δεν ακούς τίποτα. Προσπαθείς ξανά και ξανά και πάλι τίποτα. Πώς να φτιάξεις τα χαλασμένα ακουστικά; Υπάρχει τρόπος;
Και googlαρεις «πώς να φτιάξεις τα χαλασμένα ακουστικά» και η αλήθεια είναι πως παρουσιάζονται αρκετές λύσεις. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: Αν τα ακουστικά σου έχουν χαλάσει, δεν υπάρχει επιστροφή.

Πώς να φτιάξεις τα χαλασμένα ακουστικά;
Ας πούμε πως υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που μπορείς να κοιτάξεις, ακόμη κι αν δεν είσαι ειδικός.

Βεβαιώσου ότι δεν έχουν σπάσει
Το πρώτο βήμα είναι και το προφανές. Μπορεί η υποδοχή των ακουστικών να μην έχει κανένα πρόβλημα και τα ακουστικά να έχουν το πρόβλημα. Αυτό μπορείς να το τσεκάρεις γρήγορα, συνδέοντάς τα σε μια άλλη συσκευή.

Είτε είναι smartphone, είτε ένα laptop μπορείς να τσεκάρεις αν τα ακουστικά δουλεύουν ή αν φταίει η υποδοχή του κινητού σου.

Τσέκαρε αν το smartphone είναι συνδεδεμένο σε διαφορετική συσκευή μέσω Bluetooth
Αν το κινητό σου έχει συνδεθεί με ασύρματα ακουστικά, ηχείο ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή μέσω Bluetooth, τότε μπορεί να έχει απενεργοποιηθεί η υποδοχή ακουστικών. Ευτυχώς σε αυτήν την περίπτωση τίποτα δεν έχει χαλάσει, απλώς μπορείς να ανοίξεις το μενού ρυθμίσεων στη συσκευή, να βρεις την επιλογή Bluetooth και να τσεκάρεις αν είναι ενεργοποιημένη.

Σε αυτήν την περίπτωση το smartphone είναι πιθανώς συνδεδεμένο σε μια από τις άλλες συσκευές που έχεις στο σπίτι. Αν αυτό είναι το πρόβλημα, απλά απενεργοποιήστε το, βάλε τα ακουστικά σου και δες αν λειτουργούν.

Καθάρισε την υποδοχή
Όπως πολύ σωστά φαντάζεσαι, πολλή σκόνη καθώς και χνούδια, μπορεί να μπλοκάρουν το δρόμο στην υποδοχή με την πάροδο του χρόνου. Και αυτή μπορεί να είναι η αιτία του προβλήματος, καθώς η βρωμιά εμποδίζει τη σύνδεση των ακουστικών με την υποδοχή.

Το πρώτο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να ρίξεις απλά μια ματιά στο βύσμα για να δεις πόσο βρώμικο είναι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και έναν φακό για να διευκολυνθείς. Το επόμενο βήμα είναι να το καθαρίσεις, είτε απλώς φυσώντας είτε με ένα εργαλείο που να απορροφά τον αέρα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μια μπατονέτα αλλά με προσοχή για να μην προκαλέσεις μεγαλύτερη ζημιά σπρώχνοντας τις βρωμιές προς τα μέσα.

Τσέκαρε τις ρυθμίσεις ήχου και κάνε επανεκκίνηση
Υπάρχει μια περίπτωση το πρόβλημα να μην εντοπίζεται ούτε στην υποδοχή, ούτε στα ακουστικά αλλά να έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις ήχου.

Μπορείς να τσεκάρεις τις ρυθμίσεις ήχου και να ελέγχεις ακόμη και το επίπεδο έντασης αλλά κι άλλες ρυθμίσεις που ενδεχομένως βάζουν τον ήχο στο αθόρυβο. Η άλλη λύση που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να κάνεις μια επανεκκίνηση στη συσκευή, να περιμένεις λίγα λεπτά και να τσεκάρεις ξανά.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα