1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Δελτίο ανέργων 23/2/2021 : Προγράμματα και αιτήσεις – ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

δελτίο-ανέργων-23-2-2021-προγράμματα-και-αιτ

Δελτίο ανέργων 23/2/2021 : Προγράμματα και αιτήσεις – ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ – Δίμηνη παράταση στα επιδόματα ανεργίας.

Ειδήσεις: Δίμηνη παράταση δόθηκε στα επιδόματα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Αναλυτικότερα οι πληρωμές έχουν ως εξής:

– Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου οι άνεργοι θα πληρωθούν τον δεύτερο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους έληξε η καταβολή του επιδόματος ανεργίας εντός του Δεκεμβρίου και τον πρώτο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους έληξε ή λήγει η επιδότησή τους εντός του Ιανουαρίου 2021.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

– Μέχρι τέλος Μαρτίου οι άνεργοι θα πληρωθούν τον δεύτερο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους έληξε ή λήγει η καταβολή του επιδόματος ανεργίας εντός του Ιανουαρίου και τον πρώτο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους θα λήξει η επιδότησή τους εντός του Φεβρουαρίου 2021.

– Μέχρι τέλος Απριλίου οι άνεργοι θα πληρωθούν τον δεύτερο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους θα λήξει η καταβολή του επιδόματος ανεργίας εντός του Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται πως δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση. Για παράδειγμα, επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα μετά τη λήξη της επιδότησής τους θα λάβουν αναλογικά μειωμένο ποσό της παράτασης, αντίστοιχο με το χρονικό διάστημα παραμονής στο μητρώο ανέργων, κατόπιν έκδοσης των σχετικών διοικητικών πράξεων.

Η διάρκεια της τακτικής επιδότησης ανεργίας, του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων, του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων – ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ – τ. Ο.Α.Ε.Ε., τ. Ε. Τ.Α.Π. -Μ.Μ.Ε. και του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων – ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ – τ. ΕΤΑΑ (τ. Τομέας ΤΣΜΕΔΕ, τ. Τομέας ΤΣΑΥ, τ. Τομέας Ασφάλισης Νομικών), για όσους δικαιούχους έληξε ή θα λήξει εντός του Φεβρουαρίου 2021 παρατείνεται για δύο μήνες.

Η δίμηνη παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

– Δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.

– Δικαιούχοι βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 798,5 ευρώ (έως 399, 25 ευρώ μηνιαίως).

– Δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).

Η καταβολή ολοκληρώνεται αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2). Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Η παράταση αφορά όσους δικαιούχους έληξε ή θα λήξει εντός του Ιανουαρίου και δεν έχουν επωφεληθεί της παράτασης που είχε δοθεί τον προηγούμενο χρόνο.

Έτσι όσοι άνεργοι έχουν ήδη πάρει δίμηνη παράταση λόγω του ότι το επίδομα ανεργίας έληξε το προηγούμενο έτος δεν δικαιούται να πάρουν άλλη δίμηνη παράταση.

Δελτίο ανέργων 23/2/2021 : Προγράμματα και αιτήσεις – ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών προς συγκεκριμένους ΟΤΑ και ζητά τις άμεσες ενέργειες της Αυτοδιοίκησης εντός της προθεσμίας της 1ης Μαρτίου «ώστε να καταστεί δυνατή η έκδοση της Προκήρυξης το συντομότερο δυνατόν».

Πρόκειται για την αριθμ. 12119/18.2.2021 Εγκύκλιο της Γ.Γ. Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα, με τίτλο «Πρόσθετα προσόντα, επιβεβαίωση των θέσεων τακτικού προσωπικού των Φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων έτους 2021 και αποστολή των σχετικών δικαιολογητικών».

Εάν δεν αναρτηθεί από Δήμο το απαιτούμενα αρχείο στον ειδικό τόπο και δεν αποσταλεί το έγγραφο μετά των δικαιολογητικών εμπρόθεσμα, οι θέσεις του Δήμου δεν θα συμπεριληφθούν στον Πίνακα του Υπουργείου προς το ΑΣΕΠ.

Το Υπουργείο ζητά τα εξής:

α) να αναρτήσουν στον ειδικό διαδικτυακό τόπο για θέματα προσωπικού Τ.Α του ΥΠ.ΕΣ., (https://aftodioikisi.ypes.gr) συμπληρωμένο το αρχείο που θα αντλήσουν από τον τόπο, μετονομάζοντάς το σε EGRITIKI2021_.

β) να αποστείλουν, μέχρι την 1η Μαρτίου 2021, αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση info@ypes.gr έγγραφο με θέμα «Δικαιολογητικά για Προγραμματισμό Προσλήψεων τακτικού προσωπικού 2021 Δήμου …….ή Περιφέρειας……», με το οποίο θα βεβαιώνεται η πληρότητα και ορθότητα του αναρτημένου πίνακα (EGRITIKI2021_) μνημονεύοντας τον αριθμό πρωτοκόλλου που έλαβε αυτός και καταχωρήθηκε από το φορέα στη σχετική στήλη του πίνακα, συνοδευόμενο από ένα αρχείο με τα αναφερόμενα στο έγγραφο δικαιολογητικά, λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του εγγράφου.

Τέλος, επισημαίνεται ότι από τις 748 θέσεις τακτικού προσωπικού που εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο και στις οποίες αναφέρεται η συγκεκριμένη Εγκύκλιος, ένα μέρος τους θα παρακρατηθεί με Απόφαση του Υπουργού Εργασίας, προκειμένου να πληρωθούν από προστατευόμενα άτομα, με βάση την παρ.1 του αρ.3 του ν.2643/1998 ως ισχύει, και άρα οι εν λόγω θέσεις δεν θα συμπεριληφθούν στον Πίνακα που θα στείλει το Εσωτερικών στο ΑΣΕΠ (www.asep.gr) για την έκδοση της Προκήρυξης.

Οι ΟΤΑ στους οποίους απευθύνεται η Εγκύκλιος

Νεότερα για τα αναδρομικά ΝΑΤ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΑΜΕΑ – 400 ευρώ σε επιστήμονες

Δήλωση Πόθεν έσχες στο pothen.gr – Αυξήσεις στις συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, Αποστράτων: Όλα τα ΝΕΑ

Asep.Gr : Αίτηση για νέες ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ – Επιδόματα για ανέργους στο oaed.Gr

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα