1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Δίαιτα Optavia -Το νέο διατροφικό trend με πολλά μικρά γεύματα που υπόσχεται γρήγορη απώλεια βάρους


Κάθε λίγο βλέπουμε και ένα νέο trend δίαιτας να κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο.

Δίαιτες και διατροφικά πλάνα που υπόσχονται γρήγορα και σίγουρα αποτελέσματα.

Μια νέα δίαιτα που έκανε την εμφάνισή της είναι η Optavia diet. Πρόκειται για μία από τις top trend δίαιτες της χρονιάς στο Google.

Τι είναι όμως αυτή η νέα δίαιτα και κυρίως έχει αποτελέσματα;

Η δίαιτα Optavia είναι ένα διατροφικό πλάνο απώλειας βάρους που βασίζεται σε μερικά γεύματα την ημέρα, που ονομάζονται «καύσιμα».

Αυτά τα μίνι γεύματα σκοπό έχουν να σε χορτάσουν αλλά να χάσεις και κιλά παράλληλα.

Περιλαμβάνει 3 διατροφικά πλάνα με χαμηλά λιπαρά ώστε να διαλέξεις ανάλογα με τον στόχο σου.

Το 5&1 πλάνο περιλαμβάνει 5 Optavia «καύσιμα» και ένα «άπαχο και πράσινο» γεύμα, αποτελούμενο από πρωτεΐνες και λαχανικά (π.χ. κοτόπουλο με μπρόκολο).

Το 4&2&1 πλάνο περιλαμβάνει 4 «καύσιμα», δύο άπαχα και πράσινα γεύματα και ένα υγιεινό σνακ (φρούτο).

Για όσους θέλουν να διατηρήσουν το βάρος τους, το 3&3 πλάνο περιλαμβάνει 3 «καύσιμα» και 3 άπαχα και πράσινα γεύματα.

Τι είναι όμως τα «καύσιμα»; Πρόκειται για 60 διαφορετικές επιλογές από σέικς, μπάρες, σούπες, μπισκότα, ακόμα και μπράουνις. Κάθε τέτοιο σνακ έχει βάση την πρωτεΐνη και περιλαμβάνει ένα προβιοτικό για την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Το καλό με αυτό το πρόγραμμα είναι ότι δεν μετράς υδατάνθρακες ή θερμίδες, διαβάζουμε στο Purewow. Ακόμη, μπορείς να δεις γρήγορη απώλεια βάρους λόγω των χαμηλών σε θερμίδες συστατικών της δίαιτας.

Στα κατά, η αντικατάσταση γευμάτων μπορεί να βοηθήσει μόνο για βραχυπρόθεσμη απώλεια βάρους. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ανανεώσεις την δίαιτά σου ενώ δεν είναι φθηνή με τόσα διαφορετικά γεύματα και σνακ. Ακόμη είναι πολύ φτωχή σε θερμίδες, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγείας.

Εν κατακλείδι, η δίαιτα Optavia μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά αρχικά, αλλά για μακροπρόθεσμα αποτελέσματα μπορείς να επιλέξεις την Μεσογειακή δίαιτα.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα