1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tουρκια

Γ. Βαρουφάκης: Στην Αθήνα Διεθνής Περιφερειακή Διάσκεψη των χωρών Αν. Μεσογείου

«Καταψηφίζουμε επειδή η τακτική σας νομοτελειακά φέρνει διμερή διάλογο που θα σας οδηγήσει στην βέβαιη συνθηκολόγηση είτε μετά από θερμό επεισόδιο είτε χωρίς θερμό επεισόδιο – μια συνθηκολόγηση που θα ωφελήσει μόνο την ολιγαρχία-χωρίς-σύνορα εις βάρος της χώρας μας, εις βάρος όλων των λαών της Αν. Μεσογείου, εις βάρος ακόμα και της συντριπτικής πλειοψηφίας των ευρωπαίων πολιτών», τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο γραμματέας του Μέρα25 κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «έχει εγκλωβιστεί σε μια επικίνδυνη διγλωσσία και διπλό κυβερνητικό λόγο. Άλλα λέτε στο εξωτερικό, άλλα στον ελληνικό λαό. Στο εξωτερικό εμφανίζεστε συναινετικοί. Προχωράτε σε μυστικές διαβουλεύσεις με την Τουρκία υπό την εποπτεία της Γερμανίας ενώ ο ελληνικός λαός πληροφορείται για τις διαβουλεύσεις σας από τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων».

Το ΜέΡΑ25 προτείνει:

  • Η ελληνική κυβέρνηση να συγκαλέσει στην Αθήνα Διεθνή Περιφερειακή Διάσκεψη όλων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου:
  •  Μοναδικό θέμα συζήτησης η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδων σε όλη την Αν. Μεσόγειο, τονίζεται και παράλληλα αναφέρεται:
  •  Μοναδικός στόχος η σύγκληση σε κοινή καταγραφή των διαφωνιών ώστε να καταλήξουμε σε πολλαπλές, κοινώς συμφωνημένες, διμερείς οριοθετήσεις με δυνατότητα κοινής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με το αίτημα της συνεκδίκασης από κοινού, και κατά ζεύγη, των όποιων διαφορών.

Παράλληλα, το ΜέΡΑ25 καλεί κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση:

  • Να ορίσουν επί χαρτών (όπως κάνει η Τουρκία, και όχι αφηρημένα ή σε γλώσσα νομική) ποιες θεωρούν ότι πρέπει να είναι οι μέγιστες διεκδικήσεις της Ελλάδας.
  •  Να δηλώσουν ευθαρσώς τί θεωρούν casus belli – δηλαδή τι πρέπει να κάνουν, και που ακριβώς, οι τουρκικές δυνάμεις .

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα