1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Γυμναστική και διατροφή πάνε μαζί;


Γράφτηκε απο Μάνος Τσαγκατάκης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού
Ξεκινάς γυμναστική και διατροφή, ακούς όμως πολλά.

Ποιο είναι το κατάλληλο ποσοστό; 60% διατροφή; 40% γυμναστική; Ή μήπως, 60% γυμναστική και 40% διατροφή; Ή και κάτι ενδιάμεσα;

Πάμε να δούμε τα βασικά για να μπορέσετε να δείτε κι εσείς τα ποσοστά με άλλο «μάτι». Ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται διαφορετικά ποσά ενέργειας για να μπορέσει να αδράξει την ημέρα του, ανάλογα με την ηλικία, τη δουλειά, τα ενδιαφέροντά του κ.α. Αυτά τα ποσά ενέργειας ή αλλιώς θερμίδες χωρίζονται σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη, βιταμίνες, φυτικές ίνες κλπ.

Σε αντίστοιχη περίπτωση κάθε άνθρωπος γυμνάζεται διαφορετικά, ανάλογα με την άσκηση και τον στόχο που θα θέσει. Ο εκάστοτε στόχος θα του καθορίσει τα ποσά ενέργειας που χρειάζεται. Π.χ. μυϊκή μάζα, ταχύτητα, δύναμη.

Υπάρχει τότε το κατάλληλο ποσοστό;

ΟΧΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Υπάρχει όμως ο κατάλληλος συνδυασμός αυτών των δυο.

Γυμναστική και διατροφή πρέπει να μπουν ταυτόχρονα στη ζωή σου, εάν όχι…κάπου σίγουρα κερδίζεις αλλά κάπου χάνεις κατά κράτος. Γυμνάσου 3-4 φορές την εβδομάδα, κάνε μικρά, πολλά και σωστά γεύματα, δώσε στο σώμα σου το έναυσμα να συνεχίσει την προσπάθεια κι έτσι να πετύχεις τους στόχους σου.

Άσε τα ποσοστά για τη «μάζα». Ενημερώσου, συμβουλέψου τους ειδικούς και δε θα χάσεις.

Το αποτέλεσμα είναι στο χέρι σου.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα