1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Γλυκό ψυγείου σοκολάτας με 5 υλικά (Video) | Συνταγές


Λαχταριστό, πεντανόστιμο και αφράτο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου που θα εντυπωσιάσει με την  υπέροχη υφή και γεύση του λάτρεις τη σοκολάτας και όχι μόνο. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή για ένα γλύκισμα με 5 μόνο υλικά, που το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής θα βοηθήσει και τους αρχάριους να το φτιάξουν και που θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια! Δοκιμάστε το!

Δείτε πιο κάτω στο βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ με γεύση σοκολάτας (ΑΛΛΑΤΙΝΗ)
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα
  • 200 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 250 γρ. σοκολάτα ημίγλυκη, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • πραλίνα φουντουκιού, ή τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λιώνετε το βούτυρο. Σε ένα μούλτι πολτοποιείτε σε ψίχουλα τα μπισκότα και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. 
  2. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα 30×11 εκ., στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, και με την ανάποδη ενός κουταλιού την απλώνετε ισομερώς σε όλη την επιφάνεια βάσης. Το αφήνετε στην άκρη. 
  3. Λιώνετε τα κομματάκια σοκολάτας σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά, σε νερό που σιγοβράζει χωρίς να ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα, μέχρι να λιώσει τελείως τη σοκολάτα. Την αφήνουμε στην άκρη να χλιαρίνει.
  4. Σε ένα μεγάλο καθαρό μπολ ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε στη σαντιγί το μαλακό τυρί κρέμα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. 
  5. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε βροχηδόν τη χλιαρή σοκολάτα στο μείγμα σαντιγί, ανακατεύοντας με μια μαρίζ, με πολύ απαλές κινήσεις, από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Το αδειάζετε πάνω στη μπισκοτένια βάση και την απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. 
  6. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και μετά το σερβίρετε ως έχει ή περιχυμένο με πραλίνα φουντουκιού ή με τρούφα σοκολάτας.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γλυκό ψυγείου σοκολάτας με 5 υλικά (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα