1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Γλυκό ψυγείου με πραλίνα και ζαχαρούχο το τέλειο | Συνταγές


Ένα πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου πραλίνας, έτοιμο σε 5 λ για το ψυγείο, που σας δίνει τον τέλειο συνδυασμό του μαλακής με τη τραγανή υφή και του γλυκού με το αλμυρό. Μια απλή και πανεύκολη συνταγή με λίγα βασικά υλικά, για ένα εξαιρετικό “φοντάν”, με τη μαλακή πραλίνα, τα τραγανά ολόκληρα φιστίκια και με τις νιφάδες αλατιού που θα “κόψουν” την έντονη γλυκύτητα, που θα απογειώσει τη γεύση σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 280 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 225 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
  • 3 κ.σ. βούτυρο μαλακό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. τσαγιού πραλίνα φουντουκιού επιλογής σας σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 3/4-1 φλ. τσαγιού ολόκληρα φιστίκια επιλογής σας ψημένα ή άψητα, αλατισμένα ή μη
  • 1 κ.γ. νιφάδες αλατιού ή χοντρό αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λαδώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος, φροντίζοντας να αφήσετε περιθώριο τουλάχιστον 5 εκ. περιμετρικά για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας όταν παγώσει. 
  2. Σε ένα μπολ, ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, τις σταγόνες σοκολάτας, το βούτυρο, τη βανίλια, τη νουτέλα και το 1/2 κ.γ. αλάτι και τα βάζετε στο φούρνο μικροκυμμάτων ανακατεύοντας για 30 δευτερόλεπτα για 1 λ περίπου ή μέχρι λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο μείγμα.
  3. Εναλλακτικά μπορείτε να τα λιώσετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντάς τα για 5-6 λ περίπου και φροντίζοντας το νερό που θα πρέπει να σιγοβράζει στη κατσαρόλα να μην ακουμπά στο μπολ με τα υλικά. 
  4. Όταν είναι έτοιμο θα πρέπει να κινηθείτε γρήγορα για η σοκολάτα θα σκλυρίνει. Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέτετε στο μπολ τα φιστίκια και ανακατεύετε γρήγορα με μια σπάτουλα. Αδειάζετε αμέσως το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε με σπάτουλα την επιφάνειά του και από πάνω πασπαλίζετε το αλάτι. 
  5. Μεταφέρετε το γλυκό σας στο ψυγείο και το αφήνετε για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Στη συνέχεια με τη βοήθεια του χαρτιού ψησίματος που προεξέχει το βγάζετε από το ταψάκι και το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Το κόβετε σε κομμάτια μεγέθους επιλογής σας και το σερβίρετε. 

Tip: Για να μπορέσετε να κόψετε εύκολα το γλυκό σας σε κομμάτια, τοποθετείτε πρώτα το μαχαίρι σας σε καυτό νερό, το στεγνώνετε γρήγορα και μετά κόβετε τα κομμάτια. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία όταν χρειάζεται. 

Πληροφορίες διατήρησης του γλυκού: Το γλυκό σας  θα διαρκέσει έως και 2 εβδομάδες αποθηκευμένο σε θερμοκρασία δωματίου. Το φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο ή σφραγισμένη σακούλα σε δροσερό, σκοτεινό μέρος. Αν το αφήσετε στον πάγκο σας, ή αν εκτεθεί σε ζεστό ηλιακό φως, ή ζέστη μεγάλη στο χώρο θα μαλακώσει.

Στο ψυγείο θα διατηρηθεί για 3-4 εβδομάδες σε αεροστεγές δοχείο ή σε σφραγισμένη σακούλα. Να γνωρίζετε όμως ότι αν το διατηρήσετε στο ψυγείο, θα μαλακώσει πολύ περισσότερο από αν το αφήσετε σε δροσερή θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γλυκό ψυγείου με πραλίνα και ζαχαρούχο το τέλειο

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα