1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Γιατί στις νέες δίαιτες δεν χρειάζεται να μετράμε θερμίδες;


Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουμε ότι μια δίαιτα και συνεπώς η απώλεια κιλών σχετίζεται με την ισορροπημένη πρόσληψη των θερμίδων αλλά και με την καύση θερμίδων με την άσκηση. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν την πορεία και την απόδοση μιας δίαιτας που ίσως δεν είχαμε σκεφτεί.

Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην αμερικάνικη Vogue για να ακολουθήσει μια γυναίκα μια δίαιτα πρέπει πρώτα να κάνει εξετάσεις για να ανακαλύψει την ιδανική διατροφή για εκείνη που θα βασίζεται στις τροφές που ενισχύουν τα καλά βακτήρια του οργανισμού της.

Μια νέα μελέτη του κέντρου Ανθρώπινης Διατροφής της Ουάσιγκτον αποκάλυψε πως σημαντικό ρόλο παίζει και το DNA μας καθώς ανάλογα τα γονίδια μας είμαστε προγραμματισμένες να ακολουθούμε κάποιες συνήθειες μας και να φιλτράρουμε κάθε νέα πληροφορία που μας προκύπτει.

Αν ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή θα γνωρίζετε πως υπάρχουν θεραπευτικές τροφές που βοηθάνε στην βελτίωση της ποιότητας της υγεία σας. Τα μανιτάρια, για παράδειγμα, έχουν ιδιότητες που μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της χοληστερίνης και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Καλό είναι λοιπόν, αν θέλουμε να ακολουθήσουμε μια δίαιτα με βάση τις ανάγκες του οργανισμού μας και όχι τις θερμίδες, να γνωρίζουμε ποιες τροφές μας κάνουν καλό και ποιες πρέπει να αποφεύγουμε. Οι δίαιτες τους μέλλοντος, εξάλλου, δεν αφορούν απλά σε ένα διατροφικό πλάνο αλλά είναι τρόπος ζωής.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα