1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Γιατί οι 30αρηδες δεν πρέπει να μένουν με τους γονείς τους

Η οικονομική κρίση έχει αναγκάσει τα παιδιά να μένουν με τους γονείς μέχρι μεγαλύτερες ηλικίες. Πολλές φορές ακόμα και στα σαράντα τους χρόνια πλέον οι άνθρωποι μένουν με τους γονείς τους. Τώρα, νέα έρευνα Γερμανών επιστημόνων δείχνει τους λόγους για τους οποίους ένας τριαντάρης δεν θα πρέπει να μένει πια με τους γονείς του.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα για 20.000 ενήλικες σε Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες.
Τα αποτελέσματα της έρευνας του Δρ. Μαξ Πέμπερτον και των συνεργατών του, τους οδήγησαν στο συμπέρασμα πως περίπου το 1/3 των Αμερικανών και το ¼ των Βρετανών που έχουν γεννηθεί μεταξύ του 1981 και 1986, ζουν ακόμα με τους γονείς τους. Κι όπως φάνηκε, αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ψυχική υγεία όλης της οικογένειας.

Η πλειοψηφία αυτών των νέων έφυγε από το σπίτι για να σπουδάσει, αλλά οι απίστευτες τιμές στα ενοίκια και sτην αγορά σπιτιού σε συνδυασμό με τους χαμηλούς μισθούς, τους ανάγκασε να επιστρέψουν στο πατρικό.

Οι Γερμανοί ερευνητές βρήκαν πως εκείνοι που επέστρεψαν, είχαν αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν χάσει την αίσθηση του εαυτού που μπόρεσαν να βρουν στο πανεπιστήμιο και τώρα νιώθουν εκνευρισμό και θυμό που δεν μπορούν να φτιάξουν το δικό τους σπιτικό, όπως έκαναν και οι γονείς τους.

Το κατώφλι της ενηλικίωσης συμβολίζεται με την ανεξαρτησία. Και ενώ αντιλαμβάνονται ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά, σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτό δεν τους σταματά από το να έχουν εφηβική συμπεριφορά και να βλέπουν το σπίτι τους σαν ξενοδοχείο.

Ταυτόχρονα, οι ερευνητές της Οικονομικής Σχολής του Λονδίνου, ανακάλυψαν ότι αυτές οι συνθήκες λειτουργούν επιβαρυντικά και για τους γονείς, σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το αν είχε ο ένας από τους δύο κάποια μορφή αναπηρίας. Θέλουν να τα διώξουν από την οικογενειακή φωλιά αλλά την ίδια στιγμή στενοχωριούνται που βλέπουν τα παιδιά τους να νιώθουν έτσι.

Η λύση που προτείνουν οι ερευνητές στους γονείς είναι να σταματήσουν να επεμβαίνουν στη ζωή των παιδιών και να μην τους τα έχουν όλα έτοιμα. Μόνο έτσι θα πάρουν τις αποστάσεις τους και θα αναζητήσουν την ανεξαρτησία τους.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα