1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Γιατί να κάνω μπάνιο με γάλα; Όλα τα ευεργετικά του αποτελέσματα για το δέρμα μας!


Είναι γνωστό πως το γάλα αποτελεί μια πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό μας. Πώς όμως, μπορούμε να κερδίσουμε τα θετικά οφέλη του γάλακτος και για την επιδερμίδα μας; Οι προτάσεις που ακολουθούν μας δείχνουν τον τρόπο για να αποκτήσουμε πιο όμορφο και λαμπερό δέρμα, αλλά και την πιο νεανική, ελαστική και ισορροπημένη επιδερμίδα όσο ποτέ πριν! Ξεκινάμε;

Οι εταιρείες καλλυντικών επενδύουν όλο και συχνότερα σε προϊόντα που περιέχουν τις θαυματουργές ουσίες του γάλακτος. Στην αγορά κυκλοφορούν σήμερα πολλές συνθέσεις με γάλα που προσφέρουν λάμψη στο δέρμα, διατηρούν τη νεανικότητα της επιδερμίδας, δίνουν λύσεις σε χρόνιες δερματικές παθήσεις και μετριάζουν τα φαινόμενα της ακμής.

Για να οικειοποιηθούμε τα θετικά αποτελέσματα του γάλακτος, δεν έχουμε παρά να απολαύσουμε ένα μπάνιο με γάλα! Ναι! Ακριβώς, όπως και η Κλεοπάτρα μπορούμε και εμείς να διαπιστώσουμε τα υπέροχα θετικά οφέλη του γάλακτος για την επιδερμίδα μας!

Άψογη επιδερμίδα
Το γάλα είναι το πρώτο και κύριο συστατικό για να δούμε την επιδερμίδα μας να αναζωογονείται στη στιγμή! Τόσο φυσικό και ήπιο, προσδίδει στο δέρμα μας τα θαυματουργά του συστατικά με τον πιο απλό και διασκεδαστικό τρόπο: Κάνοντας ένα μπάνιο με γάλα!

Και φυσικά, δεν εννοούμε να γεμίσουμε την μπανιέρα μας με ατελείωτα λίτρα γάλακτος… Μία δόση από δύο με τρία φλιτζάνια του τσαγιού είναι υπεραρκετή. Προσθέτουμε τη δόση στην μπανιέρα μας, συμπληρώνουμε με νερό και απολαμβάνουμε το πιο χαλαρωτικό μπάνιο ομορφιάς που έχουμε φανταστεί!

Εάν δεν έχουμε χρόνο, μπορούμε να ρίξουμε το γάλα με λίγο νερό σε ένα μπολ και με ένα σφουγγάρι να το περάσουμε σε όλο μας το σώμα. Η πρώτη πρόταση είναι σαφώς καλύτερη, διότι δίνουμε αρκετό χρόνο στο δέρμα μας να απορροφήσει όσο γίνεται περισσότερα θετικά συστατικά.

Αλλά σε κάθε περίπτωση, το γάλα μπορεί να γίνει το μέσον για να αποκτήσουμε πιο όμορφη και υγιή επιδερμίδα, στο πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι πιο συχνές ερωτήσεις
Για να απολαύσουμε απερίσπαστες ένα χαλαρωτικό μπάνιο με τις πρωτεΐνες του γάλακτος είναι καλό να μην έχουμε απορίες. Για τον λόγο αυτό, οι πιο συχνές ερωτήσεις απαντώνται ευθύς αμέσως:

Ε.: Έχω δυσανεξία στη λακτόζη. Μπορώ να κάνω μπάνιο με γάλα;
Α.: Φυσικά, και μπορείτε! Καθώς δεν πρόκειται να πιείτε γάλα, δεν πρόκειται να εμφανιστεί και αλλεργία.

Ε.: Τι είδους γάλα να χρησιμοποιήσω στο μπάνιο, πλήρες ή με λίγα λιπαρά;
Α.: Όσο μεγαλύτερη περιεκτικότητα έχει σε λιπαρά, τόσο καλύτερα αποτελέσματα προσδίδει στο μπάνιο. Και το γάλα με χαμηλά λιπαρά λειτουργεί επίσης, αλλά όχι τόσο άμεσα.

Ε.: Μπορώ να προσθέσω στο μπάνιο με γάλα κάποιο άλλο φυσικό προϊόν;
Α.: Οπωσδήποτε, ναι! Εάν μάλιστα, δημιουργήσετε ένα μείγμα με μέλι, τότε θα προσφέρετε στο δέρμα σας πολύ περισσότερη υγρασία.

Ε.: Το μπάνιο με γάλα συνδυάζεται και με σαπούνι;
Α.: Δεν πρέπει να προσθέτουμε σαπούνι στο μπάνιο με γάλα. Ωστόσο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαπούνι τελειώνοντας το μπάνιο μας, αφού ξεπλυθούμε από τα υπολείμματα γάλακτος.

Τα οφέλη από ένα μπάνιο με γάλα!
Όσο και να απολαμβάνουμε ένα μπάνιο με γάλα, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και τα θετικά στοιχεία που προσφέρει στο σώμα μας…

Το μπάνιο με γάλα δημιουργεί στο δέρμα μας μια ήπια απολέπιση.

Προσδίδει ισορροπία στις λειτουργίες του δέρματος, μειώνοντας τις λιπαρές εκκρίσεις.

Ένα μπάνιο με γάλα, οπωσδήποτε προσφέρει έξτρα χαλάρωση! Μετά από μια κουραστική ημέρα, έχει την ιδιότητα να μας ηρεμεί. Μάλιστα, πολλοί υποστηρίζουν πως αποβάλλει το άγχος και ενισχύει τη συνολική υγεία. Για ακόμα πιο έντονα αποτελέσματα λοιπόν, η προσθήκη λεβάντας, τριαντάφυλλου ή κάποιου αιθέριου ελαίου προσθέτει στη χαλαρωτική μας εμπειρία έξτρα πόντους!

Το μπάνιο με γάλα προσφέρει ισορροπία στις λειτουργίες του δέρματος. Οι πρωτεΐνες και τα λιπαρά συστατικά που περιέχει εξομαλύνουν την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να «μαλακώνουν» τόσο το δέρμα, ώστε να θυμίζει την τρυφερή επιδερμίδα ενός μωρού!

Μπορούμε να φαινόμαστε πολύ πιο νέες εάν απολαμβάνουμε ένα μπάνιο με γάλα κάθε ημέρα! Είναι αλήθεια πως το γάλα απομακρύνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές από το δέρμα, μειώνοντας τα σημάδια γήρανσης από το πρόσωπο! Οπότε, πριν καταφύγουμε στις λύσεις της πλαστικής χειρουργικής, ας απολαύσουμε ένα μπάνιο με γάλα!

Προτεινόμενοι τύποι γάλακτος
Πολύ ωραία, λοιπόν! Υπέροχο το μπάνιο με γάλα, αλλά ποιος τύπος γάλακτος είναι ιδανικός; Οι προτάσεις που ακολουθούν μας δείχνουν τον δρόμο. Πάντως, είναι καλό να γνωρίζουμε πως όσο πιο λιπαρή σύνθεση έχει το γάλα, τόσο πιο έντονα είναι και τα οφέλη για την επιδερμίδα μας.

Γάλα σε σκόνη
Γάλα αμυγδάλου
Αγελαδινό γάλα
Κατσικίσιο γάλα
Γάλα καρύδας
Γάλα σόγιας
Πρωτεΐνες γάλακτος
Ανθρώπινο, μητρικό γάλα
Αποξηραμένο γάλα
Βουτυρόγαλα
Οι δικές μας συνταγές για μπάνιο με γάλα!
Γιατί να καταφύγουμε σε έτοιμες λύσεις του εμπορίου, ενώ μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας μείγμα για ένα ακόμα πιο αποτελεσματικό και απολαυστικό μπάνιο με γάλα;

1. Γάλα και μέλι
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε 2 φλ. του τσαγιού πλήρες γάλα και ½ φλ. του τσαγιού μέλι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα στην μπανιέρα μας ή το απλώνουμε στο σώμα μας.

2. Γάλα, έλαιο καρότου και γιαούρτι χωρίς ζάχαρη (για λεύκανση του δέρματος)
Παίρνουμε ανάλογες ποσότητες από κάθε συστατικό και αναμειγνύουμε καλά σε ένα μπολ. Ρίχνουμε αρχικά το μείγμα σε μια λεκάνη με ζεστό, καθαρό νερό και αφού ανακατέψουμε το προσθέτουμε στην μπανιέρα!

3. Γάλα και ροδόνερο
Η αναλογία σε αυτήν την περίπτωση είναι 3:1. Ρίχνουμε τα συστατικά σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε και προσθέτουμε το μείγμα στην μπανιέρα μας. Το ροδόνερο ξηραίνει τα σπυράκια, ενώ προσφέρει ήπια λεύκανση και συνεργάζεται πολύ καλά με το γάλα, ενώ εξισορροπεί και την ευαισθησία στον ήλιο!

Μερικά μυστικά, ακόμα…
Είναι σκόπιμο να επιλέγουμε την πιο παχιά υφή γάλακτος. Όσο περισσότερα λιπαρά, τόσο καλύτερα αποτελέσματα!

Μετά το μπάνιο με γάλα, σαπουνίζουμε το σώμα μας απαλά ώστε να απομακρύνουμε τα υπολείμματα γάλακτος.

Το γάλα δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με τα μαλλιά μας, καθώς θα ενισχύσει τα επίπεδα λιπαρότητας.

Η προσθήκη μερικών αρωματικών λουλουδιών στο μπάνιο με γάλα ανεβάζει τη διάθεσή μας και τα οφέλη του.

Επιλέγοντας το φρέσκο γάλα, εξασφαλίζουμε σίγουρα αποτελέσματα.

Η αποτελεσματικότητα ενός μπάνιου με γάλα αποδεικνύεται κιόλας, από την πρώτη μας προσπάθεια! Δημιουργώντας μια σειρά διαφορετικών μειγμάτων για μπάνιο με γάλα, το μόνο που έχουμε να κερδίσουμε είναι πιο όμορφο, απαλό και νεανικό δέρμα!

Από την Άντζελα Μολφέτα

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα