1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Γιατί δεν πρέπει να κάνετε δίαιτες εξπρές


Η κολλητή σας παντρεύεται, ο ξάδερφός σας βαφτίζει το παιδί του ή η άδειά σας ξεκινάει σε μια εβδομάδα. Οπότε πού είναι το κακό να ακολουθήσετε μια δίαιτα εξπρές; Κι όμως, τα αρνητικά ενός στερητικού, υπερβολικά ολιγοθερμιδικού πλάνου διατροφής είναι πολλά και σημαντικά, ακόμη και αν αυτό διαρκεί για λίγες μόνο ημέρες.

Αρχικά, όταν περιορίζετε κατά πολύ τις θερμίδες που προσλαμβάνετε, εκτός από κιλά, θα χάσετε και μυϊκή μάζα. Η μυϊκή μάζα στις γυναίκες μειώνεται έως και 3% ανά δεκαετία, με τη διαδικασία αυτή να ξεκινά στα 30 έτη. Μια ακραία δίαιτα μπορεί να αυξήσει την απώλεια μυϊκής μάζας. Από τη στιγμή που η αύξηση της μυϊκής σας μάζας γίνεται όλο και πιο δύσκολη χρόνο με χρόνο, μπορεί να μην καταφέρετε να ανακάμψετε από μια τέτοια δίαιτα καθώς μεγαλώνετε.

Επίσης, περισσότερη μυϊκή μάζα σημαίνει καλύτερος μεταβολισμός, αφού οι μύες σας απαιτούν περισσότερες θερμίδες για να αναδομηθούν και να διατηρηθούν σε σχέση με το λίπος. Επομένως, μειώνοντας τη μυϊκή σας μάζα μειώνετε και τον μεταβολισμό σας και αυτό είναι σίγουρα κάτι που δε θέλετε.

Επιπλέον, ένα ακραίο διατροφικό πλάνο σε καμία περίπτωση δε συγκαταλέγεται σε αυτό που αποκαλούμε «υγιεινή διατροφή». Για να λειτουργήσει σωστά, ο οργανισμός σας χρειάζεται τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν όλες οι ομάδες τροφών. Επιλέγοντας και ακολουθώντας μια δίαιτα που αποκλείει ομάδες τροφών, ο οργανισμός σας θα αποδυναμωθεί.

Για να μην καταπονείτε, λοιπόν, τον οργανισμό σας και φυσικά για να μην καταλήξετε στο νοσοκομείο, αποδεχτείτε την εικόνα του εαυτού σας και επιδιώξτε τη βελτίωση του σώματός σας μέσω ενός υγιεινού τρόπου ζωής που βασίζεται στην ισορροπημένη διατροφή και την τακτική άσκηση.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα