1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Γιαουρτόπιτα ελαφριά και δροσερή με 4 μόνο υλικά (Video) | Συνταγές



Μια ελαφριά, δροσερή γιαουρτόπιτα με μπισκοτένια βάση… κάθε μπουκιά η απόλυτη γευστική απόλαυση. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα γλύκισμα, πανεύκολο στην παρασκευή του, με μόνο 4 υλικά, ιδανικό για το τέλειο επιδόρπιο αλλά και σε όλες τις περιστάσεις. 

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 150 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ, θρυμματισμένα σε σκόνη
  • 800 γρ. ζαχαρούχο γάλα (150 + 650 γρ. χωριστά)
  • 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 λεμονιών το χυμό και το ξύσμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Θρυμματίζετε σε μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψίχουλα, τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε και τα 150 γρ. από το ζαχαρούχο γάλα και τα αναμιγνύετε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
  2. Αδειάζετε το μπισκοτένιο μείγμα σε τσέρκι ή σε φόρμα με αποσπώμενη βάση 20 εκ. και το απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της βάσης πιέζοντάς το, με την ανάποδη ενός ποτηριού, προς τα κάτω. Το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, στις αντιστάσεις, για περίπου 15 λ. Το ξεφουρνίζετε και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
  3. Αφού κρυώσει καλά η μπισκοτένια βάση, σε ένα μπολ ρίχνετε το γιαούρτι και τα υπόλοιπα 650 γρ. ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ να ομογενοποιηθούν. Μετά προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο να ενσωματωθούν.
  4. Αδειάζετε το μείγμα γιαουρτιού πάνω στην κρύα μπισκοτένια βάση και το ψήνετε σε προθερμασμένο στις αντιστάσεις φούρνο στους 150 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα και 30 λ. Το αφήνετε να κρυώσει πάρα πολύ καλά και να σταθεροποιηθεί και μετά το γαρνίρετε με μαρμελάδα επιλογής σας ή με φρέσκα φρούτα και το σερβίρετε. Το διατηρείτε στο ψυγείο. 

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γιαουρτόπιτα ελαφριά και δροσερή με 4 μόνο υλικά (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα