1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Γαρίδες με σκόρδο σε κρεμώδη σάλτσα παρμεζάνας (Video) | Συνταγές


[*][**]

Γαρίδες σκορδάτες σε μια εκπληκτική, κρεμώδη ρουστίκ σάλτσα παρμεζάνας έτοιμες σε 20 λ στο πιάτο σας. Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για ένα εξαιρετικό πιάτο που όλοι θα ξετρελαθούν με την φανταστική γεύση του, για το καθημερινό αλλά και επίσημο τραπέζι σας. Απλά δοκιμάστε το!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. γαρίδες φρέσκες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρασί (ή ζωμό κότας) [*]
  • 1 ½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος με 15% λιπαρά [**]
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κεφάλι και τα κελύφη τους, προαιρετικά αφήνετε μόνο την ουρίτσα τους, και αφαιρείτε το εντεράκι τους με μια οδοντογλυφίδα. Τις στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας πριν τις βάλετε στο τηγάνι.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνετε τις γαρίδες και τις τηγανίζετε για 1-1,5 λ από την κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τις αφαιρείτε με τσιμπίδα από το τηγάνι και τις μεταφέρετε σε μπολ.
  3. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε το βούτυρο. Μόλις λιώσει ρίχνετε και το σκόρδο και ανακατεύετε διαρκώς για περίπου 25-30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να μυρίσει. Μετά ρίχνετε το κρασί (ή ζωμό) και το αφήνετε να μειωθεί στο μισό ανακατεύοντας διαρκώς και “ξύνοντας” την βάση του τηγανιού για να βγάλετε τυχόν κομμάτια που έχουν κολλήσει.
  4. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράζει για 2-3 λ περίπου να πήξει ελαφρώς, ανακατεύοντας τακτικά. Μετά την αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε και την παρμεζάνα και ανακατεύετε για περίπου 1 λ ακόμα μέχρι να λιώσει τυρί και να δέσει η σάλτσα.
  5. Στη συνέχεια προσθέτετε τις γαρίδες μέσα στη σάλτσα, τις ανακατεύετε απαλά να καλυφθούν με τη σάλτσα και τις πασπαλίζετε με τον μαϊντανό. Δοκιμάζετε τη σάλτσα και αν απαιτείτε διορθώνετε το αλατοπίπερο. Τις σερβίρετε ζεστές με ζυμαρικό επιλογής σας ή με ρύζι πιλάφι. Καλή σας απόλαυση.

[*] Για το κρασί που θα χρησιμοποιήσετε προτείνουμε ένα ελαφρύ Chardonnay (Σαρτονέ) ή αν προτιμάτε ένα πιο γλυκό κρασί διαλέξτε ένα λευκό Moscato (Μοσχάτο).

[**] Μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος με μειωμένα λιπαρά και όχι πλήρη ή μισό φλιτζάνι γάλα πλήρες + μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος πλήρης ή και να την αντικαταστήσετε με γάλα εβαπορέ ως υποκατάστατο για λιγότερα λιπαρά και θερμίδες χωρίς να χάσετε την απίστευτη γεύση της. 

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γαρίδες με σκόρδο σε κρεμώδη σάλτσα παρμεζάνας (Video)

 


[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα