1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Γαλοπούλα με σέσκουλα- Το απόλυτα δυναμωτικό πιάτο!


Με μεγάλα, γυαλιστερά, αρκετά σκληρά και γραμμωτά φύλλα, τα σέσκουλα έχουν μια στυφή γεύση. Πλούσια σε βιταμίνες Κ, C και β-καροτίνη, τα σέσκουλα διαθέτουν τις περισσότερες φυτικές ίνες από οποιοδήποτε άλλο πράσινο φυλλώδες λαχανικό. Πρόσφατη έρευνα, μάλιστα, έδειξε ότι όσοι καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα φυτικών ινών, έχουν μικρότερες πιθανότητες (σε ποσοστό ως και 25%) να εμφανίσουν καρδιακές διαταραχές! 

Τα σέσκουλα είναι, επίσης, μια πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών. Το ένα φλιτζάνι μαγειρεμένα σέσκουλα περιέχουν 3,3 γρ. πρωτεΐνες, με αποτέλεσμα να αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού και να θεωρούνται κατάλληλα για χορτοφαγία και νηστεία.  Παρέχουν, ακόμα, μια εξαιρετική ποικιλία αντιοξειδωτικών όπως τις βιταμίνες C, Ε, Α, το μαγγάνιο και το ψευδάργυρο. Τα σέσκουλα ξεχωρίζουν ακόμα για την περιεκτικότητά τους σε ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνη Κ, συμβάλλοντας έτσι στη σκελετική υγεία!

Γιατί, λοιπόν, να μην τα εντάξουμε στην διατροφή μας, όπως άλλωστε έκαναν και οι αρχαίοι Έλληνες;

Υλικά:

500 γρ. φιλέτο γαλοπούλας

½ ποτήρι λευκό κρασί

1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο

1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα

1 ματσάκι μάραθο

1 κιλό σέσκουλα

2 αυγά

3 λεμόνια

Εκτέλεση: Σοτάρουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας σε ελαιόλαδο μαζί με ολόκληρο το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να σιγοβράσει και όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα σέσκουλα και το μάραθο, ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε αλάτι–πιπέρι. Αφού ψηθεί, φτιάχνουμε το αβγολέμονο. Χτυπάμε καλά τα ασπράδια για να φτιάξουμε μία ωραία κρεμώδη μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους, τους προσθέτουμε στην μαρέγκα μαζί το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε ζουμί από το φαγητό. Το ρίχνουμε στο φαγητό μας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε!


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα