1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Γέροντας Δομέτιος, Πώς τον οικονόμησε η Παναγία όταν έδωσε τα λεφτά του και δεν είχε να πληρώσει εισιτήριο;

Γέροντας Δομέτιος, Πώς τον οικονόμησε η Παναγία όταν έδωσε τα λεφτά του και δεν είχε να πληρώσει εισιτήριο;

Ο Ρουμάνος Γέροντας,  Αρχιμ. π. Δομέτιος Μανωλάκε της Μονής του Ρίμετς (1924-1975).

(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

Διηγούνταν ο Γέροντας (Δομέτιος) ότι κάποια φορά ήταν στο Βουκουρέστι και είχε συναντήσει στο δρόμο μια πτωχή και πονεμένη γυναίκα, η οποία του ζήτησε βοήθεια και της έδωσε τα τελευταία του χρήματα που κρατούσε στην τσέπη του για να βγάλει το εισιτήριο του.

Εκείνη την ώρα το τρένο θ’ αναχωρούσε κι εκείνος δεν είχε χρήματα για να πάρει το εισιτήριο. Κατευθύνθηκε στο γραφείο εισιτηρίων, παρότι ήξερε ότι δεν είχε χρήματα.

Και τότε παρεκάλεσε την Κυρία Θεοτόκο, εάν πρέπει ν’ αναχωρήσει, να τον βοηθήσει Εκείνη με τον τρόπο που ξέρει για να ταξιδέψει. Εάν δεν είναι θέλημά της να ταξιδέψει, να παραμείνει εκεί μέχρις ότου ο Θεός φροντίσει τον τρόπο του ταξιδιού του.

Και στεκόμενος εκεί που έβγαζε τα εισιτήριά του ο κόσμος, ήρθε κάποιος και του έδωσε ένα χαρτί με ονόματα για μνημόσυνο, ακριβώς με τόσα χρήματα, όσα είχε ανάγκη για να πληρώσει για το δρόμο του.

Έτσι, ο Θεός του επέτρεψε να γυρίσει στο μοναστήρι του.

Από το βιβλίο «Γεροντικό Ρουμάνων Πατέρων», των εκδόσεων Ορθόδοξος Κυψέλη.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα