1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Βρήκαμε τι είναι το ιμβερτοζάχαρο που χρησιμοποίησαν στο MasterChef


Την περασμένη Κυριακή, στο MasterChef, κατά τη διάρκεια του Masterclass, ο καλεσμένος pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης ζήτησε από τους παίκτες να φτιάξουν γλυκά με τραγανή σοκολάτα, βατόμουρα, καραμέλα, μπαχαρικά και να χρησιμοποιήσουν ιμβερτοζάχαρο. Αν δεν είσαι γνώστης της ζαχαροπλαστικής, ενδεχομένως κι εσύ να είχες την ίδια απορία με εμάς… τι είναι αυτό το μβερτοζάχαρο;

Λοιπόν, ψάξαμε και βρήκαμε χρήσιμες πληροφορίες:

Πρόκειται για ένα μείγμα γλυκόζης και φρουκτόζης και είναι λίγο πιο γλυκό από τη ζάχαρη ενώ χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων ως γλυκαντική ύλη σε ζαχαρωτά, κουφέτα, αναψυκτικά αλλά και ως βελτιωτικό και συντηρητικό στην αρτοποιία και στη ζαχαροπλαστική. Επίσης, μειώνει αισθητά το σημείο πήξης των προϊόντων που συντηρούνται στην κατάψυξη. Και αυτή ακριβώς η ιδιότητα του το κάνει χρήσιμο και για την παρασκευή παγωτού.

Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε

Το ιμβερτοζάχαρο το χρησιμοποιούν κυρίως οι ζαχαροπλάστες και οι αρτοποιοί καθώς χαρίζει πιο κρεμώδη υφή στις κρύες παρασκευές τους. Κι αυτό διότι διατηρεί την υγρασία στις ζύμες, επιτρέποντάς τους να διατηρούνται πιο αφράτες και μαλακές, ακόμα κι όταν τις παγώνουν και τις ξεπαγώνουν. Επίσης επιβραδύνει την οξείδωση, με αποτέλεσμα να διατηρούνται τα γλυκά για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, αποτρέπει την κρυστάλλωση ή τη δημιουργία κόκκων που διαφορετικά θα μετέτρεπαν τα παγωτά σε μπετόν αρμέ. Αντίθετα, συμβάλλει στη σταθεροποίηση τους, οπότε παγωτά και σορμπέ λιώνουν πιο αργά. Δίνει επίσης στα διάφορα σφολιατοειδή αρτοσκευάσματα μια χρυσή και τραγανή κρούστα. Θα πρέπει όμως να προστίθεται στο τέλος του ζυμώματος.

Σε αντίθεση με τη ζάχαρη που απωθεί το νερό, το ιμβερτοζάχαρο επειδή είναι πολύ υγροσκοπικό επιβραδύνει την κρυστάλλωση της ζάχαρης που περιέχει ένα προϊόν.

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνες το ιμβερτοζάχαρο

Ψάχνονας ανακαλύψαμε και πώς μπορείτε να το φτιάξετε μόνες. Έχουμε και λέμε:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε 500 γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, 200 ml νερό, 1 κγ χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες μικρές φουσκάλες βρασίματος.

Με ένα βρεγμένο πανάκι καθαρίζετε τα τοιχώματα απο την ζάχαρη που έχει κολλήσει – αυτό είναι πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να παραληφθεί.

Με το που ξεκινάει ο βρασμός σταματάτε το ανακάτεμα τελείως και χαμηλώνετε τη φωτιά τόσο ώστε να βράζει αλλα να μη κοχλάζει

Βράζετε για 20 λεπτά ακριβώς.

Κατόπιν, ρίχνετε το σιρόπι σε καθαρό βάζο.

Μόλις κρυώσει είτε το χρησιμοποιείτε είτε το βάζετε στο ψυγείο στη συντήρηση για μελλοντική χρήση.

Διαβάστε επίσης

Χαλβάς με στραγάλια: Ο Άκης Πετρετζίκης έδωσε την περίφημη συνταγή της Ερντογάν που έχει προκαλέσει χαμό!

Ροξάκια της γιαγιάς – Ο σεφ Αντώνης Φώσκολος μάς δείχνει την πιο γλυκιά και νοσταλγική συνταγή

Δεν τρελαίνεσαι κι εσύ για αγκινάρες; Σου βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή με μαραθόριζα και λαχανικά!


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα