1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

“Βράζει” το Άγιον Όρος- “Οι μισοί μοναχοί έχουν πιστοποιητικό νόσησης (video)


Ασύλληπτες καταγγελίες έρχονται από το Άγιο Όρος, όπου προσκυνητές βάζουν αντισηπτικό στα ρουθούνια τους πριν το rapid test, ώστε να βγει αρνητικό. Την ίδια στιγμή, εξαιρετικά χαμηλή παραμένει η εμβολιαστική κάλυψη στην Αθωνική Πολιτεία, όπου από τους 1800 μοναχούς έχουν εμβολιαστεί μόνο οι 450.

O διοικητής του Άγιου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνος, τόνισε πως όλοι υποβάλλονται σε τεστ στις εισόδους της Μοναστικής Πολιτείας και πολλοί έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό. Ανέφερε μάλιστα πως αυτή τη στιγμή είναι 30 τα ενεργά κρούσματα στο Άγιο Όρος και παρότι έχουν εμβολιαστεί μόνο οι 450 από τους 1800 μονάχους, έχουν πιστοποιητικό νόσησης περίπου οι μισοί.

Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στο Άγιο Όρος αλλά και στη Θεσσαλονίκη, έγιναν αιτία να αποφασίσει να αναβάλει την επίσκεψη που είχε προγραμματίσει εκεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο διάστημα από τις 25 ως τις 29 Νοεμβρίου και θα επισκεφθεί μόνο την Αθήνα στις 20 του ίδιου μήνα για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια του στον Οικουμενικό θρόνο.

Με αυτή την απόφαση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επιθυμεί να αποστείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, περί της ανάγκης εμβολιασμού και σεβασμού των προστατευτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, ως της μόνης ασφαλούς οδού για την υπέρβαση της φονικής πανδημίας.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα