1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Βλέφαρα με άσπρα στίγματα: Ποιες είναι οι θεραπείες αντιμετώπισης;

Είτε πρόκειται για απλά κέχρια είτε για ξανθώματα ή ξανθελάσματα, αναζήτησε την αιτία δημιουργίας τους, αντιμετώπισέ τα αποτελεσματικά και απόκτησε όμορφα, υγιή βλέφαρα.

Βλέφαρα με άσπρα στίγματα: Τι ακριβώς συμβαίνει;

Εάν εντοπίζεις μικρές κύστεις, στο μέγεθος κεφαλιού καρφίτσας, στην περιοχή γύρω από τα μάτια, τότε πρόκειται για τα ονομαζόμενα κέχρια. Αυτά είναι επιφανειακές δερματικές βλάβες με σμήγμα. Αν, πάλι, παρατηρήσεις γύρω από τα βλέφαρα, αλλά και σε άλλα σημεία του σώματος όπως οι αγκώνες, διογκώσεις με υποκίτρινο χρώμα, πρόκειται για ξανθώματα ή ξανθελάσματα. Και οι δύο περιπτώσεις αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από τον δερματολόγο.

Τι πρέπει να προσέξεις

Τη διατροφή σου

Τα ξανθώματα ή ξανθελάσματα περιέχουν άφθονα λιποκύτταρα και συχνά αυξάνουν σταδιακά σε μέγεθος με τα χρόνια. Η υπερβολική κατανάλωση λίπους και ζάχαρης συμβάλλει στην αύξηση των λιποκυττάρων σε όλο το σώμα.

Την υγεία σου

Εκτός από την απλή εναπόθεση λιποκυττάρων, τα ξανθώματα ή ξανθελάσματα μπορεί να συσχετίζονται με πρόβλημα μεταβολισμού των λιπιδίων.

Το στρες
Τα κέχρια οφείλονται κυρίως σε υπερέκκριση σμήγματος. Φρόντισε, λοιπόν, να αποφεύγεις το έντονο στρες, μια κατάσταση κατά την οποία ο οργανισμός πιθανόν να παράγει περισσότερο σμήγμα, προκαλώντας δερματικές βλάβες.

Τι μπορείς να κάνεις

Να αναζητήσεις τη σωστή διάγνωση

Οι δερματικές βλάβες γύρω από τα μάτια και τα βλέφαρα μπορεί να είναι από εντελώς ανώδυνες έως και ύποπτες για άλλες οργανικές παθήσεις. Το σημαντικό είναι να απευθυνθείς έγκαιρα στο δερματολόγο σου, να γίνει μια σωστή διάγνωση και να ακολουθήσεις την κατάλληλη θεραπεία.
Έναν απλό καθαρισμό

Τα κέχρια είναι επιφανειακά και περιέχουν σμήγμα. Αφαιρούνται εύκολα από το δερματολόγο με τον κλασικό καθαρισμό προσώπου.

Δοκίμασε την απολέπιση

Η περιοδική αφαίρεση των επιφανειακών, νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας με μικροδερμοαπόξεση ή πίλινγκ περιορίζει την εμφάνισή τους. Σε κάθε περίπτωση οι διαδικασίες αυτές θα πρέπει να γίνονται με τη σύσταση του δερματολόγου για να έχουν ουσιαστικά και ορατά αποτελέσματα.
Θεραπείες στο ιατρείο

Τα ξανθώματα –άσχετα από την αιτία που τα προκαλεί– μπορεί να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με τη βοήθεια του δερματολόγου. Μπορείς να δοκιμάσεις λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα ή εφαρμογή τριχλωροξεικού οξέος τοπικά, ανάλογα με το τι θα σου προτείνει ο γιατρός σου.
Η γνώμη της ειδικού: «Δεν είναι όλες οι δερματικές βλάβες στο πρόσωπο ύποπτες, όμως ορισμένες συνδέονται με ασθένειες, όπως η χοληστερίνη και ο διαβήτης» τονίζει η δερματολόγος Βάλια Μουσάτου.

Συμπέρασμα: Μην αδιαφορείς μπροστά σε αυτά τα συμπτώματα και απευθύνσου στο δερματολόγο για σωστή και έγκαιρη διάγνωση.

Από την δερματολόγο Βάλια Μουσάτου

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα