1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ & ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ | Tα ανοιξιάτικα φρούτα είναι υγιεινοί θησαυροί


Κάθε πράγμα στον καιρό του λέει ο λαός, και τα φρούτα είναι μια από τις κατηγορίες τροφίμων που πρέπει να καταναλώνουμε στην εποχή τους.

Ευτυχώς για εμάς, η άνοιξη μας προσφέρει αρκετές επιλογές με άκρως θρεπτική αξία, τις οποίες θα πρέπει να βάλουμε στο τραπέζι μας για να ωφεληθούμε σημαντικά από όσα έχουν να προσφέρουν στην υγεία μας.

Ας δούμε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά ανοιξιάτικα φρούτα και τι μας προσφέρει το καθένα.

Φράουλα

Αγαπημένη, και νόστιμη, έχει αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και καρδιοτονωτικές ιδιότητες, χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά της σε φαινόλες και βιταμίνες Α και C, ενώ περιέχει λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, ουσίες γνωστές για την ευεργετική τους δράση στην όραση.   
Περισσότερα για την φράουλα εδώ. 

Βερίκοκο

Χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο βερίκοκο, το οποίο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη Α και περιέχει υδατάνθρακες, πεκτίνη, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, β-καροτένιο, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες.

Μάθετε περισσότερα για τη θρεπτική αξία του βερίκοκου εδώ.

Μούσμουλο

Ξεχωρίζει για την υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, που παίζει σημαντικό ρόλο για τα μάτια και το δέρμα μας, ενώ είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ιδιαιτέρως φυλλικού οξέος, το οποίο σχετίζεται με την ομαλή νευρομυϊκή λειτουργία. Περιέχει επίσης Μαγγάνιο, καθώς επίσης και πολλά αντιοξειδωτικά από την κατηγορία των φλαβονοειδών.

Κεράσι

Κρατήστε μεγάλο καλάθι. Το κεράσι περιέχει αρκετά μεταλλικά άλατα, φυτικές ίνες και ελαγικό οξύ. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη B, σε κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο και χαλκό.

Περισσότερα για το κεράσι εδώ. 

Μούρα

Μην τα αφήνετε να πέφτουν κάτω από τις μουριές! Τα μούρα, κάθε είδους, περιέχουν  λίγες θερμίδες, αλλά και τεράστια ποσότητα φυτικών ινών – ειδικά αν υπολογίσουμε το μέγεθός τους. Επιπλέον, είναι από τα πιο πλούσια φρούτα στην σημαντική βιταμίνη C, όπως και σε περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών. Για παράδειγμα, τα μύρτιλα είναι πλούσια σε ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό, τις ανθοκυανίνες—είναι η χρωστική που τους δίνει το έντονο μωβ χρώμα τους.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα