1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ & ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ | Ωμέγα 3: Οι πιο «πλούσιες» τροφές


Από την υγεία της καρδιάς μέχρι την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και από τη μείωση του κινδύνου για εμφάνιση καρκίνου μέχρι τη βελτίωση της διάθεσης, τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι τα… καλύτερα λιπαρά της φύσης.

Διαβάστε επίσης: Τα αναλυτικά οφέλη των ω -3 λιπαρών στον οργανισμό μας

Η πλειοψηφία των Οργανισμών Υγείας, συνιστά να λαμβάνουμε το λιγότερο 250-500 mg ανά ημέρα, εφ’ όσον είμαστε υγιείς ενήλικες. Πού τα βρίσκουμε λοιπόν και σε τι ποσότητες;

Ακολουθεί η χρυσή… δεκάδα των πιο πλούσιων σε ωμέγα 3 λιπαρά τροφών.

Σκουμπρί: Περιέχει 4107mg ανά μερίδα, ενώ είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη Β12 και σελήνιο.

Σολομός: Το σούπερ ψάρι περιέχει 4023mg ανά 100 γραμμάρια φιλέτου.

Ρέγγα: Ο πικάντικος μεζές μας δίνει περί τα 1729mg ανά 100 γραμμάρια, ενώ παρέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης D, B12 και σελήνιου.

Στρείδια: Πέρα από μεγάλες ποσότητες ψευδαργύρου (περισσότερο από κάθε άλλη τροφή), έξι στρείδια μας δίνουν περίπου 560mg ωμέγα 3 λιπαρών.

Σαρδέλες: Μικρές στο μάτι, μεγάλες σε περιεκτικότητα «καλών» λιπαρών. Σε 100 γραμμάρια σαρδέλες, βρίσκουμε 1480 mg.

Αντζούγιες: Η θαλασσοκρατία συνεχίζεται με τις αντζούγιες, οι οποίες ακόμα και σε μικρή ποσότητα (μια μερίδα 50 γραμμαρίων) προσφέρουν περί τα 951 mg.

Χαβιάρι: Λογικά θα στεναχωρέσει την τσέπη σας, όμως οφείλουμε να το βάλουμε στη λίστα με τις πιο «πλούσιες» (κυριολεκτικά) τροφές. Σε ένα κουταλάκι της σούπας θα βρείτε 1086 mg.

Λιναρόσπορος: Αλλάζουμε… περιβάλλον και μεταφερόμαστε στους σπόρους του λιναριού, οι οποίοι μας δίνουν 2338 mg σε μια κουταλιά της σούπας. Είναι επίσης πλούσιοι σε ίνες, βιταμίνη Ε και μαγνήσιο.

Σπόροι Chia: Δεύτεροι σπόροι της λίστας, οι σπόροι chia περιέχουν 4915 mg ωμέγα 3 ανά μερίδα 28 γραμμαρίων. Είναι επίσης πλούσιοι σε ασβέστιο και φώσφορο.

Καρύδια: Την ‘χρυσή’ δεκάδα των ωμέγα 3 κλείνουν τα καρύδια, επτά εκ των οποίων μας δίνουν 2542 mg.

Ν.Γ.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα